Gündem Ergenekon Hakimi: Bana kimse gözdağı veremez

Ergenekon Hakimi: Bana kimse gözdağı veremez

Paylaş
Ergenekon Hakimi: Bana kimse gözdağı veremez

Ergenekon Hakimi: Bana kimse gözdağı veremez

Ergenekon Davası'na bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün, internette bir haber sitesinde yayınlanan ve Yargıtay 8. Dairesi Üyesi Hamdi Yaver Aktan'a ait olduğu öne sürülen ses kaydıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Şengün, Emin Gürses'in tahliye edilmesi için Aktan'dan talimat aldığı iddialarına sert tepki gösterdi. Şengün davayı izleyen habercilerle yaptığı sohbet toplantısında konuştu.

Haberin Devamı

“HAKİM BÖYLE ŞEY KONUŞUR MU?”

“Bana kimse gözdağı veremez. Bırakın mahkeme işine baksın" diyen Başkan Köksal Şengün, “Böyle bir görüşmeden haberim yok. Adı geçen Yargıtay üyesini tanırım. Onun gibi yüzlercesini tanırım. Ben asla öyle bir şey konuşmadım. Hakim böyle bir şey konuşur mu?" dedi.
Yargıtay üyesi Hamdi Yaver Aktan'ın telefon numarasını bilmediğini ancak Yargıtay'a gittiğinde konuştuğunu ifade eden Başkan Şengün sözlerine şöyle devam etti:

“Hakim böyle şey konuşur mu? Bana kimse talimat veremez. 35 yıldır bu mesleği severek yapıyorum. Böyle şey olur mu? Çoluk çocuğum dışında en çok sevdiğim meslektir bu. Ayıp yapana aittir"

"KAYNAK HEP AYNI"

Bu tür haberlerin hep belli medya kuruluşları tarafından yapıldığına dikkat çeken Şengün, “Kaynak hep aynı.... Bunlar hep aynı yerden. Bunlar da manidar. Benim kimseyle kavgam yok. Bana kimse gözdağı veremez. Öyle ucuza papuç bırakmam ben. Bunlar yavaş yavaş çıkıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

“BIRAKIN MAHKEME İŞİNİ YAPSIN”

Mahkemenin verdiği kararların heyet tarafından verildiğini anımsatan Şengün, “Bakın ben kaç kişinin tahliyesini istiyorum. Çıkabiliyorlar mı? Öyle olsa herkesi tahliye ederdim. Bunlar kötü şeyler. Bırakın mahkeme işini yapsın. Gereğini yapsın. Bu işe biz yeni başlamadık. Sadece ailemi üzüyor. Beni asla üzemez” diye konuştu.

SES KAYDI

Bir internet haber sitesinde yayınlanan ve Yargıtay 8. Daire Üyesi Hamdi Yaver Aktan’a ait olduğu iddia edilen ses kaydında, Yargıtay 8. Daire Üyesi Hamdi Yaver Aktan'ın Ergenekon Davası’na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün’e tutuklu sanık Emin Gürses’i tahliye etmesini söylediği öne sürülüyor.

Cem TURSUN/İSTANBUL, (DHA)