Gündem Ergenekon öfkesi

Ergenekon öfkesi

Paylaş
Ergenekon öfkesi

Seyfi Oktay'ın evi aranırken komşuları evlerine Türk bayrakları astı, ıslık ve alkışlarla gözaltını protesto etti. Seyfi Oktay'ı götüren polis aracı yumruklandı

Ergenekon savcılarını ve Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ni baskı altına almaya uğraştıkları iddiasıyla aralarında eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay (76) ve İşçi Partisi Genel Sekreteri Mehmet Cengiz’in de aralarında bulunduğu sekiz kişi dün gözaltına alındı. Seyfi Oktay’ın, başta HSYK (Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu) Başkanvekili Kadir Özbek olmak üzere, yargı mensuplarını Ergenekon davası konusunda baskı altına almaya çalıştığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

15 ADRES ARANDI

Seyfi Oktay, Ankara Keçiören’deki evinde, Mehmet Cengiz Antalya Belek’teki yazlığında gözaltına alındı. Avukat Tülay Bekar ve Avukat Sefa Altıoğlu Ankara’da, avukat Kudbettin Kaya ve eşi avukat Hülya Kaya, avukat Ali Hadi Emre, Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Yıldırım da İstanbul’da gözaltına alındı. Bu kişilere ait ev ve işyerlerinin de aralarında bulunduğu 15 yer arandı.

KOMŞULARI BAYRAK ASTI

Polis, Seyfi Oktay’ı gözaltına almak için sabah Keçiören’deki evine gitti. Arama sürerken Seyfi Oktay’ın komşuları camlara Türk bayrakları astı. Bir grup mahalleli de evin önüne gelip aramayı protesto etti.

Seyfi Oktay, polis otosuna bindirilirken kalabalık, “Alevileri tek tek gözaltına alıyorsunuz” diyerek polis otosunu yumruklamaya başladı. Aracın camları kırıldı. Kalabalık “Faşizme karşı karşı omuz omuza” diye slogan attı. Seyfi Oktay “Yaşamım boyunca demokrasi için mücadele ettim. Mücadele sürecek” dedi.

Haberin Devamı

HASTANEYE KALDIRILDI

Seyfi Oktay daha sonra CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da oturduğu Angora Evleri’ndeki dairesine götürüldü. Arama sürerken Seyfi Oktay fenalaştı. İlerleyen saatlerde tansiyonu yükselen Seyfi Oktay Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi’ne kaldırıldı. Seyfi Oktay’ın hastanede yatarak tedavisine karar verildi.

DENİZ FENERİ'NDEN TANINIYOR

Gözaltına alınan avukat Sefa Altıoğlu 2009’da vergi rekortmeni olan avukatlar arasına girmişti. İşçi Partisi Genel Sekreteri Avukat Mehmet Cengiz ise, Almanya’daki Türkler’den ‘Fakirlere dağıtacağız’ diye topladıkları parayı amaç dışı kullanmakla suçlanan Deniz Feneri soruşturmasının açılmasını yaptığı suç duyurusuyla sağlamıştı.

‘ÇİZMEYİ AŞTILAR’

Arama sürerken Seyfi Oktay’a destek için eve gelen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç “Haksız yere insanları içeri alıyor. Artık çizmeyi aştılar. Derhal defolup gitmeliler” dedi.

Kamer Genç’in ardından Deniz Baykal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ile bir grup CHP milletvekili de Seyfi Oktay’ın evine geldi. Baykal “Türkiye’de son günlerde vicdan ve akıl tutulması yaşanıyor”dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Seyfi Oktay’ın, böyle bir olaya maruz kalması bizi üzdü” dedi.

Haberin Devamı