Gündem Ergenekon soruşturmasında yeni dava

Ergenekon soruşturmasında yeni dava

Paylaş
Ergenekon soruşturmasında yeni dava

Ergenekon Soruşturması kapsamında gözaltına alınan Avukat Yusuf Erikel'n de aralarında olduğu 8 şüpheli hakkındaki iddianame mahkeme tarafından kabul edildi

İstanbul’daki Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası üyelerine suikast yapacağı öne sürülen Hacı Ali Hamurcu'nun ifadeleri üzerine başlatılan soruşturma kapsamında avukat Yusuf Erikel'in de aralarında bulunduğu 1'i tutuklu 8 sanık hakkında hazırlanan iddianame İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Haberin Devamı

ERGENEKON SANIKLARI İLE İRTİBATLILAR

İddianamede sanıklar hakkındaki soruşturmanın nasıl başladığı anlatıldı. Ergenekon Davası sanıkları Durmuş Ali Özoğlu, Kemal Aydın, Neriman Aydın, Ergün Poyraz gibi isimlerin bazı yayın kuruluşları ve internet siteleri aracılığıyla örgütün faaliyetleri doğrultusunda yayın yapıldığı anlatıldığı iddianamede, "Bu kişilerle irtibatlı olan şüphelilerle yoğun irtibatlı olduğu belirlenen kişilere yönelik çalışmalar genişletilmiş ve bu kapsamda başta Yusuf Erikel ve Hayri Bildik olmak üzere çok sayıda şüpheliye yönelik teknik takip çalışması yapılmıştır. Yapılan teknik takip çalışmaları sonucunda şüpheliler Hayri Bildik, Yusuf Erikel, Hakan Arıkan, Aydoğan Aksüngü, Maruf Şinik, Hakan Akdoğan, Recep Taylan ve Adem Uzun'un Ergenekon silahlı terör örgütü mensupları ile örgütsel irtibatlarının bulunduğu bu ilişkinin de örgütsel hiyerarşi içinde her şüphelinin kendi alanındaki faaliyetlerini örgütten aldığı talimatlara göre yürüttüğü anlaşılmaktadır" denildi.

Haberin Devamı

ERİKEL ÖRGÜTE FİNANS KAYNAĞI SAĞLAMAYA ÇALIŞMIŞ

İstanbul’daki Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası üyelerine suikast yapacağı öne sürülen Hacı Ali Hamurcu'nun, Avukat Yusuf Erikel'i suçladığı ifadelerinde yer aldığı iddianamede şunlar yer aldı:

"Erikel'e yönelik bugüne kadar yapılan çalışmalarda elde edilen delillere bakıldığında, Ergenekon silahlı terör örgütü mensubu olduğu, örgüt içerisinde aktif olarak faaliyetlerde bulunduğu, dolayısıyla Hamurcu'yu Mason locası yöneticilerine yönelik eylem yapması konusunda bu kapsamda yönlendirmiş olabiliceği, diğer taraftan söz konusu 10 trilyonluk senedi tahsil etme ve örgüte finans kaynağı sağlama konusunda da ciddi faaliyetlerinin olduğu değerlendirilmiştir."

Hacı Ali Hamurcu'nun ifadesinde bahsettiği '10 trilyonluk' senedin aslının avukat Yusuf Erikel'de ele geçirildiğinin belirtildiği iddianamede, "Şüpheli Yusuf Erikel'in, Durmuş Ali Özoğlu ve Kemal Aydın grubuna bağlı olarak faaliyetlerde bulunduğu, örgütün hem hukuk departmanında hem de siyasi parti kurma ve yönetme departmanında kendisine verilen görevleri yürüttüğü, belirtilen sanıkların hukuki davalarını ücret almadan yaptığını beyan etmesinden de bu çalışmaları örgüt adına yürüttüğü açıkça anlaşılmaktadır.

Haberin Devamı

ŞÜPHELİLERİN ÖRGÜTTEKİ GÖREVLERİ

"Şüpheliler Hakan Arıkan ve Hayri Bildik'in örgüte ait medya ve internet yoluyla örgüt propagandası ve dezenformasyon departmanında görevli oldukları ve Durmuş Ali Özoğlu'na bağlı olarak faaliyet sürdürdükleri, şüpheliler Recep Taylan ve Aydoğan Aksüngü'nün Ergenekon silahlı terör örgütü içinde tutuklu sanık Kemal Aydın grubuna bağlı hücrelerde görevli örgüt üyesi oldukları anlaşılmaktadır" denildi.

İddianamede, Yusuf Erikel'in "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi. Erikel'in ayrıca "Halkı, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından da 22 buçuk yıldan 35 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Haberin Devamı

7 SANIK'IN 15 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İddianamede diğer sanıklar Hayri Bildik, Hakan Arıkan, Aydoğan Aksüngü, Maruf Şinik, Recep Taylan, Hakan Akdoğan ve Adem Uzun'un da "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. Aksüngü sanık olarak yer alıyor.