Gündem Ergenekon tanığına 'yardım ve yataklık' suçlaması

Ergenekon tanığına 'yardım ve yataklık' suçlaması

Paylaş
Ergenekon tanığına 'yardım ve yataklık' suçlaması

Ergenekon davasının bugün görülen duruşmasında tanık olarak dinlenilen Mahmut Güzel hakkında Danıştay saldırısında kullanılan silahı temin etmek suçlamasıyla iddianame düzenledi

SİLAHI MAHMUT GÜZEL’DEN ALDIK İDDİASI

Ergenekon davası ile birleştirilen Danıştay saldırısı davasının tutuklu sanığı Alparslan Arslan, saldırıda clock marka silah kullandı. Bu silahı Arslan’a temin ettiği iddiasıyla daha önce 4 kişi hakkında dava açıldı. Ancak bu isimler silahı Mahmut Güzel isimli şahıstan aldıklarını belirtti. Bu ifadeler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

SİLAHI KABUL ETMEDİ ANCAK TUTUKLANDI

Ergenekon soruşturmasına bakan savcı Muammer Akkaş, önce Mahmut Güzel’in şüpheli sıfatıyla ifadesini aldı. Güzel’in ifadesinde ‘silahın sahibinin kendisi olmadığını, saldırıda adı geçen söz konusu şahıslarla da bir ilgisinin olmadığını’ belirtti. İfadesinin ardından tutuklanan Güzel hakkındaki soruşturma tamamlandı.

"ERGENEKON’A YARDIM VE YATAKLIK" SUÇLAMASI

Savcı Akkaş, Güzel hakkında iddianame hazırladı. Tek sanıklı iddianamede Güzel, ‘Ergenekon terör örgütüne yardım ve yataklık ve silah kaçakçılığı’ ile suçlandı. İddianamede Mahmut Güzel’in Danıştay saldırısında kullanılan glock marka silahın ilk sahibi olduğu belirtildi. Mahmut Güzel’in saldırıda kullanılan silahın Alparslan Arslan’a ulaşmasını sağladığının belirtildiği iddianame, onay için terörden sorumlu başsavcı vekili Oktay Erdoğan’a gönderildi. Erdoğan’ın onaylaması halinde iddianame yeni kurulan İstanbul bölge 22. ve 23. Ağır Ceza Mahkemelerinden birine gönderilecek.

Mahmut Güzel bugün ise Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tanık olarak dinlenildi. Tutuklu bulunduğu cezaevinden getirilen Güzel’e Danıştay saldırısında kullanılan silahı temin edip etmediğine ilişkin sorular yöneltildi.

Selahattin GÜNDAY/İSTANBUL, (DHA)