Gündem Ergenekon ve Dink zanlıları arasında irtibat

Ergenekon ve Dink zanlıları arasında irtibat

Paylaş
Ergenekon ve Dink zanlıları arasında irtibat

Ergenekon davası şüphelilerinden 6'sı ile Hrant Dink suikastı şüphelileri arasında telefon irtibatı saptandı

Hrant Dink cinayeti davasında dosyaya giren İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün gönderdiği rapora göre, Ergenekon davasında yargılanan sanıklardan 6’sının Dink davası sanıkları ile telefon irtibatı olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

EMNİYET'TEN RAPOR İSTENMİŞTİ

Dink davasında müdahil avukatların bir önceki celsede yaptıkları talep üzerine İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yazı yazarak Ergenekon kapsamında yargılanan sanıklardan oluşan 52 ismin yer aldığı şemadaki isimler ile Dink davası sanıkları arasında herhangi bir bağlantı olup olmadığının tespiti için karşılıklı olarak iletişim bilgilerinin karşılaştırılmasını istenmişti. Mahkeme ayrıca, bu şahısların telefon vasıtasıyla birbirleriyle bağlantı kurup kurmadıklarının, birbirlerinin telefon rehberlerinde kayıtlı olup olmadıklarının tespitini de istemişti.

GÖRÜŞME KAYITLARI İNCELENECEK

Davanın bugünkü oturumunda gelen evrakları okuyan mahkeme başkanı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden ilgili taleplerine cevap geldiğini belirtti. Mahkeme başkanı, rapora göre şemadaki 52 isimden 6’sının Dink davası sanıkları ile telefon irtibatının tespit edildiğini söyledi. Emniyetten gelen yazıda 6 isim şöyle; Tuğgeneral Veli Küçük, avukat Kemal Kerinçsiz, Levent Temiz, Mustafa Levent Göktaş, Erbay Çolakoğlu ve emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin...

Emniyetten gelen yazıda söz konusu şahıslar arasındaki ilişkinin tam tespit edilebilmesi için HTS adı verilen telefon görüşme kayıtlarının geçmişe dönük detaylı incelemesinin yapılması gerektiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Selahatttin GÜNDAY - İSTANBUL DHA