Gündem Ergenekon'da ara karar açıklandı

Ergenekon'da ara karar açıklandı

Paylaş
Ergenekon'da ara karar açıklandı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Birinci Ergenekon Davasının son oturumunda saatin ilerlemesi nedeniyle açıklamadığı ara kararlarını bugün açıkladı

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Danıştay davası sanığı Osman Yıldırım ile Ergenekon davası sanığı Ümit Sayın'ı Terörle Mücadele Kanunu gereğince koruma sağlanması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasına karar verdi.

Mahkeme aynı zamanda davanın tutuklu sanığı Ümit Sayın'ın Tanık Korumu Kapsamına alınmasına ilişkin talebini ise, Sayın'ın mevcut durumunun tanık korumu kapsamında kalıp kalmadığına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının değerlendirme raporu düzenlenmesine karar verdi. Mahkeme gelecek raporu göre talebi değerlendirecek.

TAHLİYE TALEBLERİNE RET
Mahkeme Başkanı Köksal Şengün ile diğer üyeler Hasan Hüseyin Özese ve Sedat Sami Haşıloğlu arasında tahliyeler yönünde görüş ayrılığı yaşandı. Başkan Şengün daha önce sanıklar Muzaffer Şenocak, Emin Gürses, Kemal Kerinçsiz, Hayrettin Ertekin, Hüseyin Görüm, Erkut Ersoy, Muhammed Yüce, Selim Akkurt, Hikmet Çiçek ve Nusret Senem'in tahliyesini istemişti.

MAHKEME BAŞKANI TAHLİYE İSTEDİ

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, 'tutuklu sanıkların tutuklu kaldıkları süre ve toplum içindeki konumları dikkate alındığında bu aşamadan sonra bu kişilerin kaçma ve saklanma şüpheleri bulunmadığı ve gerekirse haklarında adli kontrol uygulanarak' sanıkların tahliyesi yönünde oy kullanırken, iki üye hakimin tahliye olmaması yönünde görüş bildirdiği için sanıkların tahliye talebi oy çokluğu ile reddedildi.

BELGELER MİT, EMNİYET VE JANDARMAYA GÖNDERİLECEK

Mahkeme heyeti operasyonlar sırasında ele geçirilen ve iddianamede örgüt belgeleri olduğu öne sürülen belgelerin birer örneklerinin MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'na gönderilmesine karar verildi.

ÖCALAN DOSYASINI GÖNDERDİ

Mahkeme Heyeti Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinden incelenmek üzere istediği Öcalan dosyasının bir örneğini aldıktan sonra dosyayı mahkemesi olan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.

Selahattin GÜNDAY-Belma KILIÇ/İSTANBUL (DHA)