Gündem Ergenekon'da büyük operasyon

Ergenekon'da büyük operasyon

Paylaş
Ergenekon'da büyük operasyon

Ergenekon soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı alınan Yalçın Küçük ve Nedim Şener'in de bulunduğu 11 kişi 'Ergenekon terör örgütü üyesi olmak'la suçlanıyor

Polis, Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul ve Ankara'da Milliyet gazetesi muhabiri ve Posta Gazetesi yazarı Nedim Şener, yazar Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski MİT'çi Kaşif Kozinoğlu gibi aralarında çok sayıda gazetecinin olduğu adreslerde arama yaptı.

>> NEDİM ŞENER: SIRA SENDE DEMİŞLERDİ (Şener'in 18 Şubat 2011 tarihli POSTA gazetesindeki köşe yazısı)

Gümüşsuyu'ndaki evi aranan Sait Kılıç gözaltına alındı. Şık'ın adı Soner Yalçın soruşturmasında da geçmişti. Şık'ın henüz basılmamış kitabının bir örneğinin Odatv baskını sırasında Soner Yalçın'ın bilgisayarında bulunduğu iddia edilmişti.

NEDİM ŞENER, AHMET ŞIK VE SAİT KILIÇ GÖZALTINA ALINDI


Gazeteci - yazar Nedim Şener'in Bakırköy'deki evinde sabah 07:30 sularında başlayan aralamalar saat 15:20'de tamamlandı. Gözaltına alınan Nedim Şener, emniyete götürüldü. Şener, emniyet aracına binerken kendisine uzatılan mikrofonlara "Hrant için, adalet için" dedi.

Haberin Devamı

>> UĞUR DÜNDAR: KALEMİMİZİ SATMAK YERİNE KIRARIZ

Soruşturma kapsamında Nedim Şener’in Bakırköy'deki evinde aramalarda bulunan polis ekibinden 2 görevli, Şener’in evin yakınında park halinde olan otomobilini de aradı. Polisler aracın bagajından bir torba içinde bulunan CD’ler ile bazı belgeler aldı.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4894","4894","201103","4894-4.jpg");

ŞENER'İN EŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Eşi bir hafta önce kalp ameliyatı geçiren Nedim Şener'in komşuları, aramayı protesto etmek için evlerinin pencere ve balkonlarına Türk bayrakları astı... Geçen hafta ameliyat geçiren Şener'in eşi aramalar sırasında fenalaşınca hastaneye kaldırıldı.

Nedim Şener sabah kızını okula götürdüğü için polisler geldiği sırada evde yoktu. Polis, bir süre Nedim Şener'in okuldan dönüşünü bekledi...

Haberin Devamı

AHMET ŞIK: DOKUNAN YANAR

Gazeteci Ahmet Şık'ın Gümüşsuyu'ndaki evindeki arama da saat 13.30 sıralarında sona erdi. Şık evinden çıkarılarak polis aracına bindirildi. Gazeteci Şık, bu sırada "Dokunan yanar" dedi. Gözaltına alınan Şık, emniyet müdürlüğüne götürüldü.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4893","4893","201103","4893-3.jpg");

EVLERİNDE ARAMA YAPILAN İSİMLER

İstanbul ve Ankara'da 11 kişiye ait adreslerde arama yapıldı. O isimler şöyle:

Gazeteci Nedim Şener
Yazar Yalçın Küçük
Eski MİT'çi Kaşif Kozinoğlu
Odatv muhabiri İklim Bayraktar
Odatv Ankara Temsilcisi Mümtaz İdil
Odatv’nin koordinatörü Doğan Yurdakul.