Gündem Ergenekon'da 'gizli tanık', yeni operasyon

Ergenekon'da 'gizli tanık', yeni operasyon

Paylaş
Ergenekon'da 'gizli tanık', yeni operasyon

Ergenekon soruşturması kapsamında bazı illerde aramalar yapıldı. Aranan yerlerden biri de Malatya İnönü Üniversitesi Rektörlüğü oldu

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün talimatı ile aralarında bazı illerin jandarma komutanlıkları ve İnönü Üniversitesi’nin bulunduğu birçok adreste aramalar yapıldı. Operasyon kapsamında eski Malatya Alay Komutanı Mehmet Ülger ve öğretim görevlisi Ruhi Abat’ın da bulunduğu 20’nin üzerinde kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

>> GÖZALTINA ALINAN ASTSUBAYIN EŞİ İNTİHARA KALKIŞTI

Gözaltı kararı verilen şüphelilerin, Zirve Yayınevi cinayetini planlayıp azmettirdiklerinin ileri sürüldüğü, bu kapsamda Ergenekon davasının tutuklu sanığı Sevgi Erenerol ile bağlantılı olduklarının iddia edildiği öğrenildi..

Haberin Devamı

GİZLİ TANIK İFADE VERDİ

Bu operasyonun yapılmasının en önemli nedenlerinden bir tanesinin ‘gizli tanık’ ifadesi olduğu öğrenildi. Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından dinlenen gizli tanığın 24 Aralık 2010'da verdiği ifadesinde Zirve Yayınevi cinayetinin, eski Malatya Alay Komutanı Mehmet Ülger ve öğretim görevlisi Ruhi Abat, İstihbarat Binbaşı Haydar Yeşil’in de aralarında bulunduğu bir ekip tarafından planlandığını iddia etti..

ERHAN ÖZEN’İN İFADESİ

Bu ifadenin yanı sıra Dink davasında ifade veren Erhan Özen’in Zirve Yayınevi Davasında verdiği ifade de soruşturmasının Ergenekon savcıları tarafından başlatılmasında önemli rol oynadı. Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde, biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın 29. duruşmasında ifade veren Erhan Özen’in Zirve Yayınevi cinayetinin azmettiricisi olduğu iddiasıyla yargılanan Varol Bülent Aral ile Ergenekon davası sanıkları emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in irtibatlı olduğunu iddia etmişti.

Haberin Devamı

MÜDAHİL AVUKATLARIN DİLEKÇESİ

Bunların yanı sıra Zirve Yayınevi davasının müdahil avukatı Erdal Doğan’ın 18 Ocak 2010 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçenin de soruşturma dosyasında yer aldığı öğrenildi. Doğan, Savcı Öz’e verdiği dilekçede, Ergenekon sanıkları ile Zirve Yayınevi cinayeti sanıklarının ilişkilerinin araştırılmasını istedi.

Haber: Selahattin GÜNDAY İstanbul DHA