Siyaset Ergenekon'u bana Kıvrıkoğlu anlattı
Paylaş
Ergenekon'u bana Kıvrıkoğlu anlattı

Tutuklu sanık ve gizli tanık Ümit Sayın: “Ordudaki gizli örgütlenmeyle ilgili bana en detaylı bilgileri eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Kıvrıkoğlu verdi”

İstanbul Üniversitesi Adli Tıp’ta görevliyken 21 Şubat 2008’de gözaltına alınan Ergenekon sanığı Doç Dr. Ümit Sayın, dünkü duruşmada kapalı oturum istedi. Bunun üzerine hakim salondaki diğer sanıkları dışarı çıkarttı. Ardından Ümit Sayın, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki gizli örgütlenmeden söz etti. İlk defa bu yapılanmadan 2004’te kendisine Tümgeneral Reha Taşkesen’in bahsettiğini söyleyen Sayın, aynı yıl İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu’nun da bu yapının sivil toplum örgütleriyle bağlantısı olduğunu anlattığını, ‘Görev alır mısın?’ teklifini reddetiğini belirtti.

Haberin Devamı

'BİZE KATIL DEDİLER'

Ümit Sayın, bu örgütlenmeyle ilgili en detaylı bilgiyi, 2005’te Fenerbahçe Orduevi’nde görüştüğü Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu’ndan aldığını kaydetti. Sayın, Kıvrıkoğlu’nun kendisine Encümen-i Daniş toplantılarının bu yapılanmanın devamı olduğunu söylediğini anlattı. Ümit Sayın, 2006’da Merkez Orduevi’nde Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile de görüştüğünü ifade ederek şunları anlattı: “Bana ordu içindeki yapılanmanın gidişata dur diyeceğinden bahsetti. Beni Şener Eruygur (eski Jandarma Genel Komutanı, Ergenekon sanığı) ile tanıştırdı. Diğer komutanlar bana görev teklif etmedi. Sadece Eruygur, ‘Sivil kanadında yer alır mısın?’ dedi. Ben alamayacağımı söyledim” dedi.

Haberin Devamı

GİZLİ TANIK ‘ANADOLU

Savcının “Bu konuları neden size anlatıyorlardı?” sorusu üzerine Sayın, “İnsanlara güven sağlayan bir yapım var” yanıtını verdi. Duruşmada Sayın’a, gizli tanık ‘Anadolu’ adıyla alınan ifadesi okuması için verildi. Bu arada dün ilginç bir gelişme daha oldu. Abdullah Öcalan’ın dava dosyası, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ‘Ergenekon’ davası kapsamında incelenmek üzere İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.