Serra Ababay Ergenlerle boşanmayı konuşmak
HABERİ PAYLAŞ

Ergenlerle boşanmayı konuşmak

Haberin Devamı

Ergenlik, başlı başına değişimlerle dolu bir dönemdir. Bu döneme, boşanma gibi köklü bir değişimin eklenmesi gencin hayatını daha da karmaşıklaştırır. Ergenlik, yetişkinlik ve çocukluk arasındaki ince çizgide yaşanmaktadır. Bu nedenle gencin boşanmaya tepkileri daha şiddetli olabilir.

Çocuğunuz ile konuşurken;

Konuşmayı eşiniz ile beraber yapın. Sadece karı-koca olarak ayrıldığınızı, her zaman onun anne-babası olarak kalacağınızı, bunun onunla ilgisi olmadığını vurgulayın.

● Gençlerin hayata dair farkındalığı artmıştır. Nerede yaşayacağı, kimi, ne kadar göreceği veya eve kimin para getireceği gibi birçok konuyu merak edecektir. Hepsini cevaplayın.

● Sizinle bir arkadaş gibi sohbet edebiliyor olsa da, ergenler, yetişkin değildir. Aksine, daha kırılgan ve güvensizlerdir. Onlarla evlilik problemleri hakkında dertleşmeyin, eşinizi ona kötülemeyin.

● Çocuğunuz ile görüşmeleri asla aksatmayın. Gencin hayatında birçok değişiklik olmaktadır.Bunları konuşmak, sizi onunhayatına dahil eder.

● Rutinleri aksatmayın.

● Onu sevdiğinizi ve yanında olduğunuzu her fırsatta söyleyin ve hissettirin.

Genç ne yaşar?

Gençlerin, ahlak anlayışları bu dönemde hızla gelişir. Doğru ve yanlışlara dair yoğun fikirleri vardır. Bu nedenle ebeveynlerden birinin tarafını tutabilirler. Alttan almaya hazırlıklı olun.

● Sosyal ilişkilerin önem kazandığı bu dönemde, çocuğunuz hemcinsi olan ebeveyn ile daha fazla vakit geçirmek isteyebilir. Buna alan tanıyın.

● Bu dönemde agresif davranışlar artabilir. Boşanmaya karar veren ebeveyn tarafından terk edilmiş hissedebilir.

● Kuralları bozma, madde kullanımı veya disiplinsizlikle aileyi cezalandırmak isteyebilir.

● Genç, romantik ilişkileri sorgulayarak, yaşamaktan kaçınabilir.

● Bu dönemde, hangi ebeveyni hangi günler göreceğine ve yeni odasının nasıl dekore edeceğine kendisinin karar vermesi geçişi kolaylaştırır.

● Bazı ergenler anne-babasına destek olmak için evde kalmak ister. Dışarıdaki hayatından kaçınmaması için destekleyin.

Instagram: cocuklar_buyurken

Sıradaki haber yükleniyor...
holder