Spor Ergin Ataman attığı tokat için özür diledi

Ergin Ataman attığı tokat için özür diledi

Paylaş
Ergin Ataman attığı tokat için özür diledi

A Milli Takım ve Galatasaray Liv Hospital Baş Antrenörü Ergin Ataman, yaşanan tokat olayına ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

"Eskişehir maçının devre arasında, oyuncumu uyarma ve dikkatini toplama amacıyla da olsa, soyunma odasında atmış olduğum tokadın kamuoyunda yarattığı rahatsızlığın farkındayım.

Yaşanan bu gelişmelerden olumsuz yönde etkilendim ve çok üzgünüm.

25 yıllık basketbol antrenörlüğümün tamamında oyuncularımla bir hoca-öğrenci ilişkisinden ziyade bir ağabey-kardeş ilişkim olmuştur.

Bugün Basketbol Milli Takımımız ve NBA'de oynayan onlarca genç oyuncunun yetişmesinde katkı vermiş, Türkiye'deki gençlere, özellikle genç antrenörlere örnek olmuşumdur.

Zaman zaman Dünya'da ve ülkemizde de sporda yaşanan bu tarz hareketlerin tasvip edilecek bir yanı olmadığı aşikârdır.

Ben de bu davranışımın bir hata oldugunun farkındayım. Kesinlikle sporcuma yönelik şiddet veya tartaklama amacı gütmüyordum, ancak bu şekilde davranmamam gerekiyordu.

Haberin Devamı

Tüm spor kamuoyundan özür diler, şimdiye kadar olduğu gibi aynı istek ve inançla Türk basketbolunun gelişmesi ve yeni gençlerin Türk sporuna ve Milli Takımlarımıza kazandırılması için daha dikkatli ve duyarlı olarak çalışacağımı ve bu yönde örnek olacağımı belirtirim.

Saygılarımla;

Ergin Ataman

Basketbol A Milli Takım ve Galatasaray Liv Hospital Baş Antrenörü "