Spor Ergin Ataman: Farkı azaltıyoruz

Ergin Ataman: Farkı azaltıyoruz

Paylaş
Ergin Ataman: Farkı azaltıyoruz

Galatasaray Liv Hospital'ın hocası Ergin Ataman, Banvit maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Bu akşam bu galibiyetle iki sıra birden çıktık. Yukarısıyla aramızdaki puan farkı azalıyor. Bu şekilde devam etmeyi ümit ediyoruz" dedi.

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Türkiye Basketbol Ligi’nde Banvit’i 87-79 yendikleri maçta aldıkları galibiyetle ligin üst sıralarında yer alan takımlarla aradaki puan farkını azalttıklarını belirterek, "Bu şekilde devam etmeyi ümit ediyoruz" dedi. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Ataman, maçın adına yakışan bir basketbol oynandığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Seyir zevki üst düzeyde bir maçtı. Hem kendi takımımı hem de Banvit’i kutluyorum. Panathinaikos dönüşü çok kısa bir zamanda, hazırlık yapamadan bu maçı oynadık. Ancak oyuncularım mental olarak bu maça çok güçlü çıkmışlar. Banvit de ağır bir atmosfer olmasına rağmen son 5 dakikaya kadar maçtan hiç kopmadı. O açıdan da ortaya çok güzel bir basketbol çıktı."

MICOV ŞOKU!

Banvit karşısında farklı bir basketbol oynadıklarını vurgulayan Ataman, "Biz bu akşam farklı oynadık. Savunmamızı çok sertleştirdik. Sürekli ikili sıkıştırmalarla Rowland ve Mejia’ya kolay sayı atma şansı vermedik. Bir tek planlarımızı bozan Davis’in attığı üçlüklerdi" ifadelerini kullandı. Ataman, maç boyunca bütün oyuncularından katkı aldığını anlatarak, şunları kaydetti:

"İlk devre, Ender oyuna girdiğinde müthiş bir katkı verdi. Oyuna kötü başlamıştık, onun dinamizmiyle tempomuzu bulduk. Maç boyunca özellikle Carter oyuna girdikten sonra, müthiş bir enerji kattı. Maçın son bölümünde, Sinan ve Arroyo önemli sayılar attı. Pocius’ta da ciddi anlamda ilerleme var. Bir tek Zoran Erceg sanırım bir form düşüklüğü yaşıyor. Panathinaikos maçında da çok formsuzdu, bu akşam da öyle. Zoran dışında bütün oyunculardan azami katkı aldık. Bu da bizim ligdeki ilerlememiz için son derece önemli. Bu akşam bu galibiyetle iki sıra birden çıktık. Yukarısıyla aramızdaki puan farkı azalıyor. Bu şekilde devam etmeyi ümit ediyoruz."

Sarı-kırmızılı basketbolcu Ender Arslan da Banvit’le son derece önemli bir maç oynadıklarını belirterek, "Çok kısa süre içinde iki tane zorlu mücadele oynadık. Bugün sahaya çok iyi enerji koyduk. Ligde üst sıralara çıkmak için bu maçı kendi sahamızda mutlak kazanmamız gerekiyordu. Taraftarımızın da desteğiyle çok iyi mücadele ederek, bizim adımıza önemli bir galibiyet aldık. Bundan sonra inşallah ligde galibiyetlerle devam edip play-off’a iyi bir yerden girmek istiyoruz. Banvit’e de bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

Banvit cephesi

Banvit Başantrenörü Zoran Lukic ise aldıkları galibiyetten dolayı Galatasaray Liv Hospital’i tebrik ederek, "Bence maçın kırılma anı Arroyo’nun üst üste attığı üç tane üç sayılık basketti" dedi. Lukic, "Maça iyi başladık, maçın sürekli içindeydik, ancak bir önceki maçta yaşadığımız şeyi bugün de yaşadık. Son periyotta çok kötü oynadık ve son periyottaki kötü oyunumuzla maçı kaybettik. Bunu bizim iyi analiz etmemiz lazım. Çünkü bu, üst üste ikinci defa başımıza geliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Ender Arslan, ligde 3 bin sayı barajını geçti

Müsabakada 14 sayı üreten Galatasaray Liv Hospitalli basketbolcu Ender Arslan, Türkiye Basketbol Ligi’nde 3 bin sayı barajını aştı. Sarı-kırmızılı basketbolcu, Banvit karşısında kaydettiği sayılarla 3 bin 7 sayıya ulaştı.

Öte yandan, karşılaşma öncesi, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) eski başkanlarından Osman Solakoğlu anısına düzenlenen ödüle layık görülen Özgül Gedikli, ödülünü TBF Yönetim Kurulu Üyesi ve A Milli Takım Teknik Menajeri Harun Erdenay ve Solakoğlu’nun eşi Sabriye Solakoğlu’nun elinden aldı. [[[Article_411382]]]

Haberin Devamı