Gündem Erhan Tuncel'in avukatı FETÖ'den gözaltına alındı

Erhan Tuncel'in avukatı FETÖ'den gözaltına alındı

Paylaş
Erhan Tuncel'in avukatı FETÖ'den gözaltına alındı

FETÖ’nün avukat yapılanmasına yönelik yapılan operasyon kapsamında çok kritik bir isim gözaltına alındı. Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi olduğu iddiasıyla yargılanan ancak yargılama sonrasında beraat eden “Büyük Ağabey” Erhan Tuncel’in avukatı Erdoğan Soruklu FETÖ soruşturmasında gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, daha önce 91 şüpheli avukat hakkında gözaltı kararı alınan ve 25'i tutuklanan soruşturma kapsamında aralarında Zaman Gazetesi, Bank Asya, Akın İpek ve eski bazı emniyet müdürlerinin avukatlarının da bulunduğu 84 avukat hakkında gözaltı kararı verdi. 6 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlar kapsamında 35 avukat gözaltına alınırken, diğer şüpheli avukatların ise aranmasına devam ediyor.

Hürriyet'ten Damla Güler'in haberine göre, gözaltına alınan avukatlar arasında Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin görülen davada sanık olan “Büyük ağabey” lakaplı Erhan Tuncel’in avukatı Erdoğan Soruklu da buluyor. Hrant Dink davanın en önemli isimlerinden biri olan ve cinayete azmettirmekle suçlanan Tuncel 5 yıllık yargılama sonucu bu suçtan beraat etmişti.

TAHLİYEDEN BİR GÜN ÖNCE ZAMAN’A RÖPORTAJ VERMİŞTİ


Tuncel beraat etmeden bir gün önce kapatılan Zaman Gazetesi’ne avukatı aracılığıyla bir mektup yazmıştı. Şimdi Dink cinayetinde ihmali olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan dönemin emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ile Ramazan Akyürek ile ilgili, “Bu iki isim Dink cinayetinin mağdurudur. İstihbarat iç mantığına göre en son sorumlu tutulacak kişilerdir” demişti.


“CEMAAT EVLERİNE GİTTİĞİM TUTANAKLARA YAZILMADI”


Ayrıca Tuncel cezaevinden çıktıktan sonra yazdığı “Hrant Dink Suikastının Perde Arkası-Amerikan Yeniçerileri” isimli kitapta Ortaokul ve lise yılları arasında bir yıl boyunca cemaat evlerine gittiğini ancak gizli bir elin bu bilgiyi ifade tutanağına koymadığını iddia etmişti.