Gündem Erhan Tuncel sözlüye girdi!

Erhan Tuncel sözlüye girdi!

Paylaş
Erhan Tuncel sözlüye girdi!

Tutuklu olduğu F Tipi Cezaevine gardiyan olmak için Tekirdağ Adliyesi'ne başvuran Hrant Dink azmettiricisi Erhan Tuncel sözlü sınava girdi

Anayasa, ceza mahkemeleri kanunu ve infaz yasaları hakkında sorular sorulan Tuncel'in zor sorulara cevap veremediği öğrenildi. Hrant Dink suikast davası kapsamında 3 yıl önce azmettirici iddiasıyla tutuklanan ve Tekirdağ 1 nolu F Tipi Cezaevinde konulan Erhan Tuncel, kaldığı tutukevine infaz koruma memuru olmak için başvuruda bulunmuştu.

KPSS sınavından 83,123 puan alarak adaylar arasında 17'nci sırada yer alan Tuncel, boy ve kilo sınavının ardından sözlü mülakat için bu sabah Tekirdağ Adliyesi'ne getirildi.

Sabah erken saatlerde Tekirdağ F Tipi Cezaevine ait tutuklu sevk aracı ile adliyeye getirilen Tuncel, arka kapıdan elleri kelepçeli olarak içeri alındı.

Sözlü sınavın yapıldığı salona alınan Erhan Tuncel'e Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Gökhan Pala ve Adalet Komisyonu Başkanı Ekrem Esin'den oluşan komisyon üyeleri 'zor' sorular yönetti.

KPSS sınavından 83,123 puan alan Erhan Tuncel'e, Anayasa, Ceza Mahkemeleri Usulü Kanunu ve İnfaz Yasası'ndan oluşan 5 soru yöneltildi. Tuncel'in sorularn hepsini cevaplayamadığı öğrenildi.

Salonda yaklaşık 10 dakika kalarak sorulara cevap vermeye çalışan Tuncel'in zor sorular nedeniyle sıkıntılı olduğu öğrenildi. Salondan ellerine kelepçe takılarak çıkarılan Tuncel, yine adliyenin arka kapısından tutuklu ve sevk aracına bindirildi.

Ferhat AKGÜN/TEKİRDAĞ/DHA