Eriğin kilosu 200 TL

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Göksu Vadisi köylerinde örtü altına alınan bahçede hasadı yapılan erik, kilosu 200 TL'den satıldı

21 Mart 2011, Pazartesi 13:29
A A

Üretici Zeynel Topçu'nun hasat etiği yaklaşık 300 kilo erik İstanbul'a satıldı. Fiyatının yüksek olması nedeniyle tadımlık olarak hazırlanan erikler 100'er gramlık paketler halinde sevk edildi.

Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Göktaş, örtü altında ilk erik hasadını yapıp kilosunu 200 TL'den satmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Türkiye'nin ilk turfanda eriğinin Silifke'de üretildiğini belirten Göktaş, "Açık alanda ilk erik hasadı nisan ayında yapılacak. Örtü altına alınan bahçelerde ise ilk hasadı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Erken hasat yapıldığı için de fiyatların yüksek olması hem üreticilerimizi hem de bizi sevindiriyor" dedi.

Fiyatın yüksek olması ve tam olgunlaşmaması nedeniyle tadımlık olarak az miktarda toplanan eriği 100 gramlık paketlerde İstanbul'a gönderdiklerini vurgulayan Göktaş, bu yıl 700 dönüm araziden 6 bin ton erik hasadının yapılmasını beklediklerini anlattı.

Üretici Zeynel Topçu da, son yıllarda örtü altında erik üretimi yaptığını vurgulayarak, "Birliğin yaptığı eğitim seminerleri sayesinde bilinçli şekilde üretim yapar hale geldik. Örtü altında az üretim olmasına karşın fiyatların yüksek olması hepimizi mutlu ediyor"diye konuştu.

Mehmet OKUR/DHA

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

;