Erkan Doğangün: Dışarıdan gelen et güzel değil, iç piyasa ise pahalı

İzmir’de karı-koca köftecilik yapıyor Erkan- Ebru Doğangün çifti. Ustalarının da adı Kemal Özgenoğlu

Erkan Doğangün: Dışarıdan gelen et güzel değil, iç piyasa ise pahalı
VERGİLER YÜKSEK

50 yaşında olan Erkan Usta, 25 yıldır bu sektördeymiş, 20 yıldır da kendi işinin patronuymuş. Erkan Bey; kira, sigorta ve vergilerin yüksekliğinden yakınıyor. Doğangün; “İşlerimiz geçen yıl daha iyiydi, şimdi belki de savaş ve çevremizdeki gelişmelerden dolayı bir durgunluk var” diyor.

KART KOMİSYONU

Erkan Usta; “Dışarıdan gelen et güzel değil, iç piyasadaki ise pahalı. Ancak müşteriyi kaçırmamak için fiyat artışı yapmıyoruz. Kullandığımız kömür bile dışarıdan geliyor. Eskiden iki porsiyon yiyen, şimdi bire düştü, hatta bazıları da evden yemek getiriyor, biz burada ısıtıp veriyoruz. Ayrıca yemek kartlarından alınan komisyonlar çok yüksek. Yemeğin ücretini mekan sahibi ancak iki ay sonra alıyor” dedi.