Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Erkeği memnun etmiyor
HABERİ PAYLAŞ

Erkeği memnun etmiyor

Erkeklerin çoğu cinsel organlarından memnun değil. İnceliğinden yakınanların derdi sadece estetik. Cinsel organ yeterli uzunluktaysa ve sertleşme sorunu yoksa, herhangi bir sıkıntı da yoktur. Çünkü kalınlaştırmak hastayı memnun etmiyor

SORU: Ağrılarım geçmedi

27 yaşındayım ve benim sorunum varikosel. Daha önce ameliyat oldum ama ağrım bitmedi. Ağrıları nasıl gideririm?

CEVAP

Testisin toplardamarlarında ergenlik çağında başlayan genişleme sonucu oluşan varikosel testisin mikro-dolaşımını bozarak sperm yani döl hücreleri üzerinde olumsuz etki gösterir, kısırlığa neden olabilir.

Haberin Devamı

Kısırlık dışında bir sağlık sorunu oluşturmayan varikoseli sadece ağrı nedeniyle ameliyat etmek uygun değildir.

Başarılı olması ve herhangi bir yan etkiye neden olmaması içi mikrocerrahi yöntem ile ameliyat edilmesi gereken varikosel toplumda en sık rastlanan kısırlık nedenidir.

Şiddetli ağrınızın sebebinin varikosel olmayabileceğini düşünüyorum. Bu konularda tecrübeli bir ürolog ile görüşünüz.

SORU: Sperm sayım yetersiz

35 yaşındayım, 4 yıldır evliyim ve çocuğumuz olmuyor. Test sonucunda sperm sayısı 10 milyon 250 bin adet çıktı. Bu sayı ilaçlarla arttırılabilir mi?

CEVAP

Sperm sayısının ilaçlar ile artması sadece kandaki bazı hormonların uygun seviyelerde olduğu belirli hallerde mümkün olabilmektedir.

Öncelikle bu tahlilleri yaptırmak ve bir üroloji uzmanının muayenesi sonucu bu ilaçları uygun dozlarda almak şartı ile fayda sağlanabilir.

Bu konularla ilgilenen üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm. SORU: Cinsel organım çok ince Penisim ince. 22 yaşındayım ve evlenmeyi düşünüyorum. Bu sorunu nasıl giderebilirim?

CEVAP

Bu bir hastalık veya sorun değildir. Tıp biliminde penis inceliği diye bir sorun yoktur. Eğer penis yeterli uzunlukta ise ve sertleşme fonksiyonunu yerine getiriyorsa, incelik herhangi bir fonksiyonel sorun oluşturmaz.

Cinsel ilişkide duhul sağlanan kadın vajinasının doğumda 3-4 kiloluk bir çocuğun çıkabileceği kadar esnek olduğu düşünülürse, penisin 1-2 santimlik çap farkının anlamsızlığı ortaya çıkar.

Haberin Devamı

Bu sadece bir estetik kaygı olarak değerlendirilebilir. Bu yönde yapılan penise vücudun başka yerlerinden alınan yağ dokusu enjeksiyonu ile kalınlaştırma vb.ameliyatları yeteri faydayı sağlayamıyor. Çoğu zaman hastalar ameliyattan sonra ortaya çıkan halden memnuniyetsizlik duyarak pişman olmaktadır.

SORU: Testislerim ağrıyor

21 yaşındayım. 1 haftadır testislerimde ağrı var. Penisimin ucunda da ıslaklık oluyor. Mastürbasyon yapmadığımda, rüyamda da boşalmıyorum. 15 gündür mastürbasyon yapmadım. Bundan kaynaklanabilir mi? Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Düzenli boşalmayanlarda meni kanallarında dolgunluğa bağlı testis ve kasık ağrılarının olması gayet normaldir. Gün aşırı, düzenli boşalmak ile bu ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Buna rağmen ağrı geçmiyor ise mutlaka bir üroloji uzmanına başvurun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder