Gündem 'Erkeğim' diyor ama...

'Erkeğim' diyor ama...

Paylaş
'Erkeğim' diyor ama...

Eşi tarafından 'erkek olmadığı' iddiasıyla boşanma davası açılan ve nafaka istenen 33 yaşındaki B.K., 3 yıldır erkek olduğunu ispat etmeye çalışıyor

Antalya’da, 2007 yılında 30 yaşındaki F.K. ile evlenen turizmci B.K., eşiyle 6 ay evli kaldıktan sonra çift ayrılmaya karar verdi. 2008 yılının Kasım ayında Alanya 2’nci Asliye Mahkemesi’nde açılan boşanma davasında F.K., eşinin ’erkek olmadığını’ ve evli olmasına rağmen halen bakire olduğunu iddia ederek 70 bin TL’lik nafaka istedi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine mahkeme tarafından Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen B.K., buradan da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Üroloji Anadilim Dalı’na sevk edildi.

’PSİKOLOJİM BOZULDU’

Bu olay nedeniyle 3 yıldır psikolojisinin bozulduğunu ve ilaç kullandığını öne süren B.K., "Eşimden ayrılmak için mahkemeye başvurdum. O benden nafaka almak için ’Erkekliği yok. Ben kız oğlan kızım’ dedi. Ben de adli rapor istedim. Adli raporda yüzde ’12’ esnek kızlık zarı çıktı. Esnek kızlık zarı normal bir ilişkiyle bozulmayan bir şey" diye konuştu.

Erkekliğini ispatlayabilmek için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Üroloji Bölümü’nde muayene olduğunu ve pek çok test yapıldığını anlatan B.K., şunları söyledi: "3 yıldır sonuç alamadığım için son çare olarak Başbakanlık İletişim Merkezi’ne başvurdum. Beni birkaç gün önce çağırdılar ve daha önce ellerinde olmadığını söyledikleri farklı bir cihazla kontrol edileceğini söylediler. Ancak bu cihaz ile yapılacak kontrolü mahkemenin kabul etmeyeceğini düşündüm ve yaptırmadım."

Haberin Devamı

Zor günler geçirdiğini belirten B.K., "Ne yapacağımı bilmiyorum. 5 Nisan’da duruşmam var, ama benim elimde hâla mahkemeye sunacak rapor yok" dedi.

Özgür YILMAZ/ ALANYA (Antalya), (DHA)