Dr. Haydar Dümen Erkeğin korkulu rüyası
HABERİ PAYLAŞ

Erkeğin korkulu rüyası

Haberin Devamı

İlk geceden kadınlar kadar erkekler de korkar. Tecrübesiz erkek için o an kabusa dönebilir. Heyecandan sertleşme bozukluğu yaşanabilir, tıpkı kadın gibi erkek de kendini hazır hissetmeyebilir. Bu durum normaldir, her şeyi akışına bırakın...

BÖYLE SORU YOK!

Kız ilişki istemiyor

21 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye giremiyorum. Çünkü istemiyor. Kız arkadaşım benden 6 yaş büyük. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Ne yapacaksın değerli okurum? Seninle oyuncak gibi oynayan bu ablan yaşındaki kız arkadaşının önce niyetini anlayacaksın. Seninle evlenmeyi mi düşünüyor? Birlikte olursan onu suçlayıp terk edeceğini mi sanıyor? Yoksa kaçan kovalanır hesabı mı? Kurt, eşeği yiyecek. Ama yaklaşamıyor. Eşeğin önünde oyun oynar gibi yatıyor, eşek üzerine gidince hemen geriye doğru sıçrıyor. Eşek bu oyundan hem hoşlanıyor hem gurur duyuyor. Taa ki eşek, kurdun istediği hendeğe düşüne dek. Sizi bilemem ama evlenin de diyemem.

Evlenmekten vazgeçsem mi?

23 yaşında, nişanlı kızım. Nişanlım da 26 yaşında, erken boşalıyor, zevk alamıyorum. Bana “Elimden gelen bu, sen hızlan” dedi. Evlenmekten vazgeçsem mi, nişanlım haklı mı?

CEVAP

Sevgili okurum, bu gençle evlenmene ben olur diyorum. Çünkü sorunu tedavi edilecek türden. Tedaviden evlilik koşullarında sonuç alınıyor. Nişanlının “Sen de biraz hızlan” sözü yanlış. Senin çıkacağın zevk basamağı 30 ise, sen o basamakları atlayarak çıkamazsın. O da 5 basamaklı merdivene 10 dakika ayıramaz. Bu bir yapı sorunudur. Zevk alma olayı da evlilikte değerlendirilir ve o koşullarda üzerine gidilir. Çok kuşkuluysan sen bilirsin. En iyi yardımcın içindeki sağduyundur.

Sevgilime nasıl belli ederim?

26 yaşında kızım. 1.5 yıldır bir ilişkim var. Erkek arkadaşımla ilişkiye girmek istiyorum. Ona nasıl belli edebilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, demek senin de şansına böylesi düşmüş. Erkekler kızların peşinde koşar, nice yalanlar söyler ve taklalar atarlar. Kızlar şaşırır, evet dese güveni yok, adam keyfinde, günübirlik zevkin peşinde. Kız ise gezsinler, el ele denizi seyretsinler gibi romantizmin etkisinde, uzun bir ilişki istiyor ve beklentileri de cabası. Erkek ise o günü kurtarsın, amacına ulaşsın. Nasıl olsa kızın onu bırakacağını sanır. Bu hayalle gerçeğin oyunu ya da savaşıdır. Sizin işte roller tersine dönmüş, umarım senin şansın tersine dönmez, hayat senin, karar senin, bana diyecek bir şey kalmaz.

Yaşıma göre küçük mü?

17 yaşındayım. Penisimin boyu 11 santim. Yaşıma göre küçük mü? Daha önce biraz kiloluydum, bunun etkisi olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, zayıfladığın için 1-2 santim daha kendine gelir diye hesap ediyorum. Aslında bu boy sana yeterlidir. Sakın yeniden kilo alma. Kafanı da ona takma. Moral değerlerin bozulur, başarıların azalır.

Bozulmuş mudur?

19 yaşındayım. Kız arkadaşım da 19 yaşında. Sürekli ilişkiye giriyoruz ama kız arkadaşımdan kan gelmedi. Bazen kızlık zarı bozuldu mu diye çok korkuyor. Acaba kızlık zarı bozulmuş mudur?

CEVAP


Sevgili okurum, zar orada duruyor. Esnedi, esnedi sonunda uykuya daldı. Zarlıktan istifa etti. Zara bakarsan bakire. Ama ruha, bedene ve işlevine bakarsan bal gibi kadın.

Gebelik ihtimali ne kadar?

25 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla düzenli bir ilişkimiz var. Ancak geçtiğimiz günlerde korunmasız olarak ilişkiye girdik. Zevk suyu hamile bırakırmış, doğru mu? Bunun ihtimali ne kadardır? 2-3 gündür karın ve kasık ağrısı çekiyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, karın ve kasık ağrıların psikolojik. Gebelik ihtimalin çok zayıf. Ama en güvenli ilişkilerde bile daima yüzde 1 olabilirlik geçerlidir.

Nasıl kurtulacağım?

24 yaşındayım, gün boyu oturarak çalışıyor, mastürbasyon yapıyorum. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Ayrıca ilişki sırasında ancak elimi penisimi değdirirsem boşalabiliyorum. Sürekli mastürbasyon yapmamın etkisi var mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonun etkisi var. Korkarım ki evlendiğinde de aynı olayı yaşayacaksın. Kadını yatakta bırakıp banyoya kaçacaksın. Böylesini çok görüyoruz. Yarısı sizden yarısı bilimden ne kurtarırsak kârdır. Yani mastürbasyonu arada bir yapıver.

Kısır mı oluyorum?

29 yaşındayım. 2 hafta önce bir şey oldu. Sertleşme sağlayamadım. Ama boşaldım. Sevgilimle değil, hayat kadınları ile denemelerim olumsuz sonuç verdi. Bu durum beni çok ürkütüyor. Sizce bana ne oluyor, kısır mı oluyorum?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şeyin yok. Hiçbir fikir almaya ihtiyacın da yok. Her zaman olabilen, bedenin kendi özerkliğiyle ilgili fizyolojik bir sonuç. Üzerine düşersen sorunun artar. Aldırmazsan azalır. Kendi haline bırak. Stres yapma.

Erken boşalıyorum

22 yaşındayım. Sevgilimle güzel bir birlikteliğimiz var. Ama ben ilişkiye girince erken boşalıyorum. Bu da moralimi bozuyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, tedavi olman gerekiyor. Ama ne zaman? Evlilik koşulları oluşunca. Ya gebeyse? Uzun süreli bir ilişkim var, sürtünme yoluyla birlikte oluyoruz. Sevgilim adet görmedi, tam 29 gün oldu. Hamile kalmış olabilir mi? CEVAP Değerli okurum, bu gibi durumlarda kesin bir şey söylemek zor. Her an sürprizler olabiliyor. Eğer gebe kalmışsa elden gelen bir şey yok. Durumu daha sonra değerlendirirsiniz. Çok tedirginseniz gebelik testi yaptırabilirsiniz.

Karım beni istemiyor

29 yaşındayım. Penisimin boyu çok uzun. Karım artık benimle ilişkiye girmek istemiyor. Karımdan boşanmak üzereyim. Bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, karın haklı. Boşanmak üzereyseniz, kadını rahat bırak. Her gün bu işkenceye can mı dayanır? Amma eşinden vazgeçmek istemiyorsan cinsel birleşme sayını haftada 1-2’ye indiriverirsin. Onun istediği zamanı ve pozisyonları seçersin. Onun için de profesyonel yardım almanız gerekir.

Evlendik ama...

1.5 aylık evliyim. 24 yaşındayım. Karımla henüz ilişkiye giremedim. Bunun sebebi de penisim. Çünkü sertleşme olmuyor. Tam ilişkiye girecekken sönüyor. Cinsellikten soğudum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, böyle şeyler birçok erkeğin başına gelir. Heyecan, önyargılar bu olayı tetikler. Kadının korkusu ve rahat duramaması da üzerine tuz biber eker. Bir süre daha birbirinizi kırmadan deneyin. Ama sonuç alamazsanız tedavisi var, doktora gidin. Kesinlikle birbirinizi incitmeyin, sizden ricam bu.

Mastürbasyonu azalttım

22 yaşındayım. 3 ay önce günde 4 kere mastürbasyon yapıyordum. Ama bu sıralar 2 günde 1 yapmaya başladım. Kedimden şüphe ediyorum. Sizce bu kötü bir şey mi?

CEVAP

Değerli okurum, doğruyu bulmuşsun. İyiden şüphe ediyorsun.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşkın dili yüreğin gönülün can suyudur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder