Gündem 'Erkek erkeğe taciz' cinayetine 13 yıl!

'Erkek erkeğe taciz' cinayetine 13 yıl!

Paylaş
'Erkek erkeğe taciz' cinayetine 13 yıl!

Samsun'da aynı yatakta yattıkları arkadaşı 47 yaşındaki Mustafa Baş'ı, kendisini taciz ettiğini ileri sürerek öldüren 45 yaşındaki Engin Menteşe, tutuklu yargılandığı mahkemece 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı

Olay geçen yıl Eylül ayında İlkadım İlçesi Hürriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Seyyar arabada balık satan Mustafa Baş ile yine seyyar satıcılık yapan arkadaşı Engin Menteşe birlikte eve gitti.

Haberin Devamı

Bekar olan iki arkadaş birlikte yemek yiyip alkol aldıktan sonra aynı yatağa girip uyudu. İddiaya göre gece Baş, arkadaşını taciz etmeye başladı. Şaşkına dönen Menteşe evi terk etti. 10 gün sonra sokakta Mustafa Baş ile karşılaşan Menteşe, kendisi hakkında neden dedikodu yaptığını sorunca iki arkadaş arasında kavga çıktı.

Bunun üzerine Engin Menteşe üzerinde taşıdığı bıçakla arkadaşını öldürdü.

‘ARKAMDAN CİNSEL ORGANINI SÜRTTÜ’

Olaydan kısa süre sonra yakalanıp tutuklanan sanık, bugün Samsun 2’nci Ağır ceza Mahkemesi’nde son kez hakim karşısına çıktı. Pişman olduğunu söyleyen Menteşe son savunmasında şunları söyledi:

"Birlikte alkol aldık. Onun evine gidip aynı yatakta uyuduk. Bir ara Mustafa, arkamdan cinsel organını bana sürtmeye başladı. Uyanınca kendisiyle tartıştık ve ben evi terk ettim. Daha sonra da bu konu hakkında arkadaşlar arasında dedikodu yapmaya başlamış. Bunu duyunca kendisiyle konuşmak istedim. Ancak bana küfürle karşılık verince bu olay meydana geldi. Çok pişmanım ve böyle olmasını istemedim.”

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, cinayeti ‘haksız tahrik altında işlediğine’ kanaat getirdiği Engin Menteşe’yi 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

İsmail AKDUMAN/DHA