Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Erkek etkileniyor
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

40 yaşından sonra erkeğin performansı inişe geçse de cinsellikte deneyimi artmış oluyor. Ama eşleri de aynı yaştaysa cinsellikte bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Çünkü menopoz kadını ilişkiden uzaklaştırıyor, erkeğin cinsel yaşamı da sekteye uğruyor

SORU: Cinsel yaşamım etkilenecek mi?
42 yaşında, 17 yıllık evliyim. Eskisi kadar enerjik, istekli hissetmiyorum. Acaba bu yaşla mı ilgili?

CEVAP
40 yaşından sonra erkeklerin hormon dengeleri, kas yapıları, performansları inişe geçer. Ama bir yandan da bu yaşlar erkeklerin cinsel deneyim açısından en iyi oldukları dönemdir; ilk uyarılma, boşalma, orgazm sonrası yeniden uyarılmayı daha iyi kontrol ederler.
Eğer erkeklerin eşleri de aynı yaştaysa, bu dönemde cinsel yaşamda bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Çünkü 45-50 yaş arasında kadınlarda menopozun belirtileri görülür. Menopoz kadınları cinsellikten uzaklaştırabilir, bu da erkeklerin cinsel yaşamını sekteye uğratır.

SORU: Risk var mı?
21 yaşındayım. Nişanlımla sadece sevişiyoruz. Acaba zevk suyu vajinaya geldiği zaman hamile kalma riski doğar mı?

CEVAP
Gelen meni değil, prostat ve dış idrar yolu üzerindeki salgı bezlerinin uyarı sonucu salgıladığı kayganlaştırıcı özelliği de olan, kokusuz, su gibi şeffaf, hafif yapışkan bir sıvıdır. Bu durum tıpkı limon görüldüğünde ağzın sulanması haline benzer fizyolojik durumdur.
Bu sıvıda çok az sayıda olsa da sperm hücresi bulunabileceğinden, ihtimal az da olsa teorik olarak hamileliğe neden olması mümkündür.

SORU: Neden meni yok?
58 yaşındayım. 2 senedir ilaç alıyorum. 4 aydır meni gelmiyor İlişkiden zevk alıyorum ama yaptığım kontrollerde her şey kupkuru. Bunun sebebi aldığım ilaçlar olabilir mi?

CEVAP
Bahsettiğiniz durumun, yani dışarı boşalmamanızın bir adı da kuru ejakülasyondur. Mesane boynundaki kasın gevşekliği nedeniyle orgazm sırasında boşalan meniniz, arka tarafa, yani idrar kesenize gidiyor.
Bu durumun sağlığınıza zararı yoktur, sadece çocuk olmasını istiyorsanız tedavisi gereklidir. Ama bazı kişilerde bu durum psikolojik olarak huzursuzluk yaratabilir. Bu durum şeker hastalığı veya alınan ilaçlardan da kaynaklanabilir.

SORU: Cinsel isteğim çok
27 yaşındayım. Sürekli istekliyim. Geneleve gittiğimde sertleşme olmazken dışarda gezerken gördüğüm bir kadın ya da filmlerdeki kadınlar beni tahrik ediyor, sürekli mastürbasyon yapıyorum. Acaba bu durum ilerde beni etkiler mi? Birkaç ay sonra evleneceğim ve eşimle soğuk bir birleşme ve sertleşme sorunu yaşar mıyım?

CEVAP
Durumunuz tamamen normal, birçok erkek benzer his ve düşünceler içindedir, ileride hiçbir sorununuz olacağını sanmıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder