Dr. Haydar Dümen Erkek isini biliyor mu?
HABERİ PAYLAŞ

Erkek isini biliyor mu?

Haberin Devamı

Kadın cinsellik konusunda tecrübesiz. Bu yüzden de orgazm olamamaktan yakınıyor. Kadına biraz zaman tanıyın ki bedenini, nelerden zevk aldığını keşfetsin. Ama erkeğe de iş düşüyor. Her şeyi kadından beklemek yerine harekete geçecek, ona yol gösterip yardımcı olacak.

BÖYLE SORU YOK!

Kuşun kanatları kırıldı

22 yaşındayım, benim kuş yerinde durmazdı, en son ilişkimden sonra kanatları kırıldı, öylece yatıyor. Çok üzülüyorum, çare bulun.

CEVAP

Bulayım geleceğimizin umudu, yerine göre vatan kurtarıcısı, yerine göre mesleğinin ustası okurum. Her şey hazır ama bilgiler eksik. Bu ilişki kiminleydi ve ne zamandır devam ediyordu? İlişki süreniz neydi?

Bıkkınlıktan mı yoksa açgözlülükten mi bu durum oldu? Sen çare bul dersen, önce bunları yazarım. Ama “Neden böyle oldu?” deseydin, iğneyle kuyu kazardım.

Sana da şifa gibi 2 cümle hazırlardım. Ortada fol yok, yumurta yok. Folluk nerede, yumurta nasıldı soruma sen yanıt ararken, ben işime bakayım.

Aşırı istek duyuyorum

20 yaşındayım, çok istekliyim. Bir kadınla birlikte oldum, beni tatmin etmedi. Hâlâ istekliyim. Aklıma tuhaf şeyler geliyor. Ne yapayım?

CEVAP

Önce tuhaf şeyler nelerse onları aklından sileceksin. Bazılarını beklemeye alacak, kimilerini de konserve kutusuna kapatacaksın. Ben, acaba tuhaf neler olabilir diye birikim ansiklopedime baktım, ne ilginç bir tuhaflık gördüm ne de yaratabildim. Ya bir de tatmin olsaydın?

Hezarfen Ahmet Çelebi gibi kanat takıp uçacak mıydın? O eskidendi delikanlım. Şimdi havalar bile kontrol altında. Aşırı uçlarda olduğu gibi aşırı heveslerde de dolaşma. Aklını bunlarla yorma. Hayale kapılıp doğal yoldan da şaşma.

Erkeklere karşı çok istekliyim

25 yaşında kadınım. Erkeklere karşı çok istekliyim. Her fırsatta biriyle ilişkiye girmek istiyorum. Tedavi mi olmalıyım?

CEVAP

Bu olayın tedavisi zor sevgili okurum. Tedavinin temeli yasaklar üzerine kurulur. Oysa sen yasakları aştığın için sıkıntıdasın. Adam şişman, gider uzmana. Uzman “Çok yeme” der. Zaten adamın derdi bu. Uzman söyleyince öneri sihirli değnek mi olacak? İrade devreye girmişse 3-5 ay sonra ya sürecek ya pes edecek. Psikolojik tedavilerle nereye varılacak?

Günümüzde eski çamlar bardak oldu. ‘Pamuk Prenses ve 7 Cüceler’ hikayesini çocuklar bile okumuyor. Hiperaktif ve nemfoman bir kimliğin var. Yine de profesyonel yardım al derim, yarısını sana, yarısını uzmanın çabasına bırakırım.

Haline üzülüyorum

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik, ikimiz de zevk aldık. Sevgilim zarının bozulup bozulmadığını merak etti. Ben onun haline üzülüyorum. Bunu nasıl anlarız? Ne yapabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, sevgiline benim de selamlarımı söyle. Hiç üzülüp tedirgin olmasın. Kızlık zarı bozulmadı.

İlişkide kan geliyor

23 yaşındayım. Cinsel ilişki sırasında bazen kan geliyor ve acı hissediyorum. Bu durum beni ve erkek arkadaşımı rahatsız ediyor.

CEVAP

Değerli okurum, idrar tahlili yaptır. Bir ürolog kontrolü gerekiyor. Bir araştırsınlar bakalım. Sonrasını düşünürüz.

Sevgilim hamile mi?

18 yaşındayım. Sevgilimle ilişkiye girdik, boşaldım. Kız arkadaşım 1 hafta sonra midesinin bulandığın ve istifra ettiğini söyledi. Acaba hamile kalmış mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, bana göre kalmadı.

Hastalık kaptım mı?

21 yaşındayım. Yabancı uyruklu bir kadınla ilişkiye girdim, korunmadım. Cinsel ilişki sırasında prezervatif taktım ama hastalık kapmaktan korkuyorum. Ne dersiniz?

CEVAP

Değerli okurum, kapmadığını düşünüyorum. Virüs bu, belli olmaz. Oranı binde bir diye yorumluyorum. Beklemede kalacaksın, binde bire de aldırmayacaksın.

Zevk alamıyorum

23 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye giriyoruz ama zevk almıyorum. Cinsel gücü artıran haplar işe yarar mı? Benim zevk almamı sağlar mı?

CEVAP

Sevgili okurum, alışamadın. Beynindeki baskıları atamadın. Çünkü onlar bilinçaltına kök salmış. Alışacaksın ama olaylara cinsel açıdan değil, estetik, erotizm ve duygusal açıdan bakarsan belki cinselliğine bir kapı açarsın. Önünde uzun bir yol var. Karamsarlığa kapılma. Evlenirsen de umarım usta bir adamın eline düşersin.

Gebelik mümkün mü?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla yüzeysel sevişiyoruz. Sürtünme yoluyla orgazm oluyoruz. Kızın cinsel organının yakınına boşaldım. Acaba hamile kalır mı? Kız hamile olduğunu iddia ediyor. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, kız arkadaşın hamile kalmış olabilir. Bir süre sonra gebelik testi yaptırın. Cinsel birleşme olmadan yüzeysel sevişmelerde korunma olmamışsa gebelik ihtimali zayıf da olsa vardır.

İlaç kullansam uzar mı?

20 yaşındayım, penisimin boyu 11 santim. Sizce normal mi? Bir ilaç duydun, penisini boyunu uzatıyormuş. Sizce almalı mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, penisinin boyu normal sınırlarda. Hiçbir ilaç, hiçbir mekanik ve fiziki etki ya da vakum pompaları penisi büyütmez. Sakın bunlara kanmyın, hem demoralize olursunuz hem cebinizdeki paralar gider hem de organa zarar verirsiniz. Kaygı duyacağın bir şey yok.

Erken boşalıyorum

25 yaşındayım, erken boşalıyorum. Bunun mastürbasyonla ilgisi olabilir mi? Acaba mastürbasyonu terk etsem yararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, haftada 1-2 kez mastürbasyon yapabilirsin. Ama tedavi, evlilik koşulları oluşunca düşünülür.

Şimdilik kendi bulduğun, mastürbasyon yaparken durma, ara verme, başka şeyler düşünme yöntemleri ile yeni bir koşullandırma yarat. Ama asla penisi sıkma. Meninin akışını engelleme gibi hareketler yapma. Bunların iç dokulara zararı oluyor.

Neden kan gelmedi?

20 yaşındayım. Kız arkadaşım da 19 yaşında. İlişkiye girdik, kan gelmedi. Neden?

CEVAP

Değerli okurum, ne yapacaksın? Kızın namusunu ya da zarını o kadar koruyacak idiysen, neden onunla yattın?

Evlenmeyeceksen bu kızla oynama. Üstelik de suçlama. Ortada bir suçlu varsa birincisi sensin. İkincisi sanal düşüncelerin.

Bozulmuş olabilir mi?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımın penisinin ucu vajinama girdi. 2-3 dakika sonra açık renkli 3-4 damla kan geldi. Doktor “Çok az bir yaprınma olmuş, bir daha olmasın” dedi. Zarı bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, zarın incindiğini düşünüyorum. Yeniden kanama ihtimali yüksek. Şimdiden kaygılanma. Kendi işine bak. Bir eş bulacaksın da, evleneceksin de... 3 yıl mı, 5 yıl mı olur? Bu çarkıfeleğe güven olmaz. Sonunda düzlüğe kavuşacaksın.

Denize girsin mi?

10 gün sonra evleneceğiz. İlk gece sonrası eşim denize girebilir mi? Balayında eşimin denize girmesi sağlığına zarar verir mi?

CEVAP

Değerli okurum, ilişkiden 24 saat sonra eşin denize girebilir. Gerek duyarsanız denizden önce antibiyotikli pomadı giriş bölgesine sürebilirsiniz.

GÜNÜN SÖZÜ

Aklını hilede kaybeden çilede toplar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder