Aytül Farquharson Erkek seks istiyor, kadın seks dışında her şeyi yapıyor...
HABERİ PAYLAŞ

Erkek seks istiyor, kadın seks dışında her şeyi yapıyor...

Bir kadının beraber olduğu kişiye sevgisini belli etmesinin en doğrudan yolu nedir? Bu sorunun o kadar çok cevabı var ki! Çünkü kadınlar sevgilerini çok değişik şekillerde ifade ediyorlar. Kimi en sevdiği yemekleri yaparak, kimi partnerinin istediği bir şeyi gerekirse dünyanın öteki ucunda bütün zamanını harcayıp arayıp bularak, kimi bıkmak usanmak bilmeden onun sıkıcı iş problemlerini dinleyerek...

Kimisi de şahane bir seks partneri olarak mı dediniz? Hayır maalesef iş cinselliğe geldiğinde kadının pili bitiyor, bütün bu yaptığı ‘sevgi gösterilerinin’ ardından artık biraz olsun uyumak, dinlenmek istiyor! Yani erkeğin cephesinden bakıldığında ‘en büyük sevgi gösterisini’ hiçe sayarak dinlenmek istiyor. Gerekçesi de hazır “Görmüyor mu; onu ne kadar çok sevdiğimi, onun için ne kadar çok şey yaptığımı? Neredeyse bütün günümü ona hizmet ederek, onun hayatını daha iyi hale getirmek için harcıyorum!”

Haberin Devamı

Erkeklerin cevabı mı? Hayır görmüyorlar!!!

Bütün taşların yerine oturduğu uzun süreli ilişkilerde pek çok kadın için sevgisini eşine ya da sevgilisine gösterme yollarında cinsellik listenin sonlarında geliyor. Onun kirli çoraplarını yıkamak bile listede seksten önce! Oysa istediğiniz kadar döşemeleri parlatın, çamaşırları sakız gibi yapıp kolalayın, erkek bunların hiçbirini fark etmeyecek veya etse bile bunları sevgi gösterisi olarak kabul etmeyecektir. Fark edeceği tek şey ise; sizin onunla seks yapmak istemediğiniz olacaktır. Ve psikolojisi ciddi şekilde sarsılacaktır. Çünkü sık sık cinsel olarak reddedilen bir erkek için bu durum utanç verici bir hale geliyor ve bir süre sonra bu konuda tartışmak bile istemiyorlar. Erkekler için partnerlerini cinselliğe zorla davet etmek veya seks yapabildiği için müteşekkir davranmak çok aşağılayıcı bir durum.

Genellikle kadın ve erkeklerin libido düzeylerinin birbiriyle uyuşmadığı bir gerçek. Erkeklerin cinsel isteği azalmazken, yapılan araştırmalar kadınların birkaç senelik beraberliklerden sonra cinsel isteklerinin şiddetle azaldığını gösteriyor. Peki niye erkekler buna rağmen ilişkilerine devam ediyor? Yine araştırmalar 30 yaş civarındaki kadınların yüzde 60’ının ilişkilerin başında cinsellik aradığını, bu oranın ilişkinin ilk 4 yılında yüzde 50’ye ve ilk 20 yıldan sonra yüzde 20’ye düştüğünü gösteriyor. Erkeklerde ise düzenli seks isteği yüzde 60 ila 80 arasında kalıyor, yıllar sonra bile...

Haberin Devamı

Uzmanlar kadınların günlük problemleri, stresleri yatağa taşıdığını, kolay kolay kızgınlıklarını geride bırakıp, sekse kendilerini teslim edemediklerini gösteriyor. Zaten egolarını geride bırakabildikleri zaman partnerlerinin bu konudaki ilgisine karşılık verebiliyorlar. Bu konuda yapılan en büyük hatalardan biri ise çok ilginç: Ortak tatmin bekliyor olmak! Halbuki araştırmalar gösteriyor ki; pek çok uzun süren, sevgi ve aşk dolu beraberlik şipşak cinsellik repertuarının demirbaş olduğu ilişkiler. Yani kadının seksi partnerine bir hediye olarak sunduğu ve kendisinin tatmin beklemediği ilişkiler!

Yapılan araştırmalar bu tip bir cinselliğe hayır demeyen kadınların genellikle partnerlerinin aldığı büyük hazzı görerek uyarıldığını ve zevk aldığını gösteriyor. Yani olay tek taraflı ve şipşak türünden başlasa bile çoğu kez vardığı nokta farklı oluyor.

Haberin Devamı

İyi bir cinsel yaşam için...

Kadınların rüzgarın estiği yönde değişiklik gösteren libidoları, çekingenlikleri, erkeklerin tembellikleri ve kötü diyalog kurma biçimleri engellerden bazıları. Fakat cinsel arzu sadece bir karardır. “Kararı verip uygulamaya koyun; mutlaka sonuç alacaksınız” diyor seks araştırmacıları ve işe yarar yollar gösteriyor:

İstekli olduğunuzu gösterin:

Seks havasına girmek için önce kadının karar vermesi ve kendini ikna etmesi gerekiyor. Mümkün olabildiğince dinlenin, kendinize bakın ve ‘dişi’ hissetmeye çalışın. Asgaride bakımlı olun.

Sekse yaklaşımınız yenilik ve ilginçliğe açık olduğunuzu göstersin:

Beklenmedik, umulmadık, gizemli şeyler cinsel arzuyu tetikleyecektir. Partnerinizin çıplak vücudunuzu izleyip zevk almasından rahatsızlık duymayın: Yapılan araştırmalar erkeklerin eş ya da sevgililerinin vücudunu çıplak görmekten büyük zevk aldıklarını ve kadınların dert ettiği biraz fazla yağ veya selülite hiç aldırmadıklarını gösteriyor. Kadınların da bu konudaki endişeleri son derece yersiz ve cinsel isteği öldürmekten başka işe yaramıyor!

Fikirlerinizi açıkça belli edin:

Cinsellikten zevk alamayan kadınların çoğu, isteklerini partnerlerine anlatmakta çok beceriksiz olanlar. Partnerinizin sizin aklınızdan geçenleri okuyabileceğini düşünüp bekliyorsanız kesinlikle hata ediyorsunuz.

Hayal gücünüzü kullanın:

Günlük endişe ve üzüntülerinizi yatak odasına taşımaktansa, hayal gücünüzü kullanıp kendinize erotik bir hayal dünyası kurmanız çok faydalı olabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder