Cumartesi Postası Erkek ve kız çocuk farklı

Erkek ve kız çocuk farklı

Paylaş
Erkek ve kız çocuk farklı

Erkek ve kız çocukların hem biyolojik hem de ruhsal açıdan birbirlerinden farklı olduğu bilimsel olarak da kanıtlanmış. İşte erkek ve kız çocuğun farkları

* Erkek çocuklar, kızlara göre daha fazla enerjiye sahiptir. Bu nedenle kızlara göre daha hareketli ve daha yaramazdır.

Haberin Devamı

* Erkek çocuklar kızlara göre yüzde 30 daha fazla kaslı bir yapıya sahiptir. Bu da erkek çocukların daha güçlü olduklarını ve daha fazla hareket etmeye ihtiyaç duyduklarını gösterir. Erkek çocukların sahip oldukları diğer hormonlar da hareket etme isteklerini artırmaktadır.

* Erkek ve kız beyni aynı şekilde gelişmez. Beyin, cinsiyete özgü farklıklar göstermektedir. Kızlarda her iki beyin yarım küresi erkeklere oranla daha fazla iletişim halindedir. Bunun sonucunda da kız daha çok analiz yapmaya ve soru sormaya eğilimlidir. Erkek çocukta ise sağ beyin yarım küresi daha belirgin ve keskin kararlar alma özelliğine sahiptir. Psikologlar erkek çocuklarının matematik ve uzay problemlerinde daha başarılı olmasını buna bağlıyor.

Haberin Devamı

* İki beyin yarım küresinde konuşmayı sağlayan alan, kız çocukların yüzde 30 daha büyüktür. Bunun sonucunda da erkek genellikle daha geç konuşmaya başlar.

* Erkek çocukları dövüşmeyi sever. Erkek çocukları, doğaları gereği dövüşçü bir yapıya sahiptirler. Bu agresif davranış biçimi erkeklik hormonuyla yakından ilgilidir. Kız çocukları ise daha çok dilin gücüne güvenirler ve konuştukları takdirde olaya egemen olacaklarını düşünürler.

* Erkek çocuklar, kızlara göre daha kırılgandır. Ayrıca yapılan araştırmalar, erkek çocuklarının kızlara göre daha sık hasta olduğunu göstermektedir. Bu fiziksel zayıflıklara ek olarak psikolojik zayıflıklar da söz konusudur. Çünkü psikoloğa giden erkek sayısı kızlara oranla daha fazladır. Bu nedenle onların da hassas olduğu kabul edilmeli ve onlara ‘küçük adam’ muamelesi yapılmamalıdır. Küçük birer birey oldukları unutulmamalıdır.

HAZIRLAYAN: FERHAN KAYA POROY