Dr. Haydar Dümen Erkekler de korkar
HABERİ PAYLAŞ

Erkekler de korkar

Haberin Devamı

İlk gece sadece kadınları etkilemiyor, erkekler de korkuyor. Hele tecrübe edinmemiş bir erkek için o an kâbus olabilir. Heyecandan, korkudan sertleşme bozukluğu yaşanabilir ve tıpkı kadın gibi erkek de kendini hazır hissetmeyebilir. Eşiniz size yardım ederse işler yoluna girer

BÖYLE SORU YOK

120 kızla birlikte oldum


1 ayda 120 kızla birlikte oldum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, yanlış hesap yapıyorsun. Ben 1 ay seni izledim. 1 ayda 120 kız değil, 1200 kızla birlikte oldun!!! Her gün işe gidip gelirken toplu taşımada ortalama 20-40 kızla birlikteydin.

Aynı havayı kokladın, orada görebildiklerini gözünle yokladın.

Eve geldiğinde her birinin hayaliyle saklambaç oynadın. Diyorsun ki ne yapayım? Yapacağın şeyi söylesem, asla yapmazsın. Bu halüsinasyon (olmayanı var gibi algılama) paranoid nitelikli bir akıl bozukluğundan kaynaklanır.

Eğer söylediklerine kendin inanıyorsan bu sayıyı ayda 1200’e tamamlamadan acilen bir psikiyatıra gitmenin yolunu bul, bir kliniğe kapatılmaktan kurtul.

GÜNÜN SORULARI

Seksten soğudum

19 yaşında kızım. Nişanlımla 1 yıldır düzenli seks hayatımız var. Bu ilişkilerde hiçbirinde tam olarak tatmin olmadım. Son zamanlarda seksten soğudum, iğrenmeye başladım.

CEVAP

Sevgili okurum, aşk, evlilik, sevgi, güven, sadakat her şey kişilerin beklentileri ve eğitimleriyle ilgilidir. Eğer evliliği sadece ilişki eksenine oturtursan, bundan uzun vadeli evlilik çıkmaz. Ne olur? Cinselliği evlilik maskesi altında sürdürmek olur.

Biliyorsunuz ama bir daha yineleyeyim: Yüzde 40 kadın orgazm güçlüğü çekiyor diye evlenmesin mi? Hayat ve evlilik sadece orgazm demek midir? Yağlı boya değerli bir tablo düşün. Bu senin hayatının resmi olsun. Bu tablonun değeri içindeki renk uyumu, sanatsal yapısı ve verdiği mesajla ölçülür.

Tablodaki imza sadece sahibini belirler. Tabii önemlidir ama boş bir kartona o ressam imzasını atsa kim bakar? Diyelim ki nişanlından ayrıl, birkaç yıl bekle, kendine başka değerler ekle.

Esnek mi patladı mı?

22 yaşında kızım, 4 yıldır ilişkim var. İlk ilişkide kan gelmedi. Hep tartışıyoruz. Sevgilim “Esnek bile olsa patlaması lazımdı” diyor. Zar esnek mi, değil mi?

CEVAP

Sevgili okurum, ülkemizde çoğu insan bilgisiz, ne ruhtan ne de organın yapısından anlar. Ama tümü bilgelik taslar. Kızlarda yüzde 25 zar esnektir ve kanamaz dedik. Bunu da öğrettik tamam da diyelim ki birkaç kere esner, 4 yılda hep esneyecek mi?

Esnemeyi unutur, ileride yapacağı göreve döner. Hanım kızım, anladığım kadarıyla seninkisi su koyuveriyor, kaçma işaretleri veriyor.

Eskiden çorap lastikleri vardı, zamanla içindeki ince lastiklerin esnekliği artar, esnemeye bile gerek kalmaz, bırakıverirdi kendini. Muhtereme selam söyle, oynamasın seninle, de ki “Esnek işte.” Kabul edersen olursun enişte, etmezsen kalırsın yokuşta.

Yakında düğünümüz var

Nişanlım ilişkiye girmekten kaçıyor. Artık hiç zevk almadığını ve ilişkiye girmekten hoşlanmadığını söylüyor. Yakında düğünümüz olacak. Ben endişeleniyorum. Onun bu sorununu nasıl çözebiliriz?

CEVAP

Değerli okurum, evlenin bakalım. Sevgilinin üzerindeki manevi yükler kalksın. Yani düzlüğe çıksın. Yine sorunlar yaşanırsa profesyonel yardım alırsınız.

Partnerimi nasıl memnun ederim?

24 yaşındayım ve bekarım. Cinsel ilişkiye girerken geciktirici kullanmanın zararı var mı? Bir de ilişkide partneri nasıl memnun ederim?

CEVAP

Değerli okurum, karşındakini memnun edebilme koşulu, yolu partnerinin ruhundan, beyninden ve teninden geçer. Ama geciktirici olarak kullandığın malzemelerin organik bir zararı olmaz. Yararını görürsen bir süre devam edersin. Sonuç alamıyorsan erken boşalmayı tedavi ettirirsin.

Sedef bulaşır mı?

23 yaşındayım. Kız arkadaşımla tam olmasa da 3-4 defa sürtünme yoluyla birlikte olduk. Kız arkadaşımda sedef hastalığı varmış. Sedef öpüşme ya da sürtünme yoluyla bulaşır mı?

CEVAP

Değerli okurum, meraklanma, sana sedef hastalığı bulaşmaz.

Şüpheleniyorum

24 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilk ilişkimizde kızlık zarı yırtılmadı. İkincisinde kanama olmadı. Kızlık zarı kalın ve esnek olsa da normal bir zorlamayla yırtılması gerekmiyor mu? Kız arkadaşımdan şüphelenmeye başladım. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kalın değil, esnek. Neden şüphelendiğini merak ediyorum. Varsayalım ki senin olumsuz düşüncen doğru. Sen yaparken iyiydi sonra ne olacak?

Baba olamazsam...

15 yaşındayım. 90 kiloyum. Penisimin boyutu 2.5-3 santim kadar. Ben bundan çok utanıyorum. Evlenince çocuğum olmayacak. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, plastik cerrahi ile ilgilenen bir üroloji uzmanına gideceksin. Onunla konuşacaksın. Ne olup bittiğine sen değil, radikal kararı hekim verecek. Hadi bakalım burada bir çekinme ya da utanma olmaz. Yaşam söz konusu. Neden boşu boşuna çile çekiyorsun ki?

İlk gece sorun olur mu?

Penisim biraz ufak yani 5 veya 6 santim. Bu durum ileride evlenmeme engel olur mu? Gerdek gecesinde bir sıkıntı yaratır mı?

CEVAP

Değerli okurum, yanlış bir hesap verdin. Bana bunu düzelt de gönder. Anlaşılan cinsel organının sönük halini ölçmüşsün. Bir de sertleşince ölç. Gerçek rakamı bir görelim, sonra hesabı ödeyelim.

Zarım yırtılmış mıdır?

Erkek arkadaşımla yüzeysel olarak ilişkiye girdim ama kıyafetlerimiz üzerimizdeydi. Daha sonra benden kahverengimsi ve beyaz bir sıvı geldi. Benim adetim 2 gün önce bitmişti. Acaba o yüzden mi yoksa kızlık zarıma bir zarar mı geldi?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarı kanı tam kırmızı ama koyu değil. Bazen de açık kırmızı biçimde gelir. Anlattığın ilişkilerden de zar kanamaz. Gelen kan, rahimde kalan son adet birikimlerinin artıklarıydı. Ortada bir sorun yok. Boş yere üzülme.

Kan zardan mı geldi?

Erkek arkadaşımla yüzeysel bir birlikteliğimiz oldu. O sıra açı hissetmedim. Ama ardından 10 dakika sonra lavaboya gittiğimde çamaşırımda 2 damla açık renkte kan gördüm. 2 gün ağrım oldu. Sizce kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili yavrum, sanırım tahriş oldu. Belki biraz zedelendi. Çok zayıf bir olasılık, senin deyiminle bozuldu. Bana göre ilk iki ihtimal çok büyük. Hayatını tedirgin yaşama. Bundan sonra ne olacağına kesin karar ver. Ama verdiğin kararın sonuçlarına da olumlu ya da olumsuz göğüsle.

Sertleşiyor ama hemen bitiyor

25 yaşındayım, 1 aylık evliyim. Karımla henüz ilişkiye giremedim. Bunun sebebi de penisim. Çünkü sertleşme olmuyor. Tam ilişkiye girecekken sönüyor. Cinsellikten soğudum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, birçok erkeğin başına gelir böyle şeyler. Heyecan, önyargılar bu olayı tetikler. Kadının korkusu da üzerine tuz biber eker. Bir süre daha birbirinizi kırmadan deneyin. Ama sonuç alamazsanız kesin çözümü var. Bunu bilin. Kesinlikle birbirinizi incitmeyin, sizden ricam bu.

Kilomla ilgisi var mı? 1

7 yaşındayım ve kilo sorunum var. Penisim 5 santimin altında. Bunun kilolarımla bir ilgisi var mı?

CEVAP

Var değerli okurum. Zayıfla. Uzmana git. Yemeklerini azalt. Abur cuburdan kaç. Gazlı içecekleri bırak. Şekerli ve tatlı yiyeceklere asla parmağını uzatma.

GÜNÜN SÖZÜ
Her gülen neşeli, her ağlayan dertli değildir. Her ikisinin de sahtesi vardır. H.D.


Sıradaki haber yükleniyor...
holder