Nedim Şener Erkekler elini çeksin, yasayı kadınlar yapsın
HABERİ PAYLAŞ

Erkekler elini çeksin, yasayı kadınlar yapsın

Haberin Devamı

Tam beş gündür Türkiye’yi içeride ve dışarıda rezil eden bir yasa önerisiyle karşı karşıyayız. Küçük yaşta kız çocuklarına tecavüz eden edenlere evlenmeleri şartıyla cezaevinden kurtulma imkânı getiren yasadan söz ediyorum. Bu yasanın hedefinin, mağduru 12-15 yaş arası olan kız çocuklarına tecavüz edenleri af kapsamına almak olduğu açık. Çünkü yaşı 16-18 arası olan çocukların evlilikleri mahkeme kararıyla ve ailelerinin izin vermesiyle zaten mümkün. Bu yasaya ilk andan itibaren herkes karşı çıktı. Hükümet ise tüm tepkilere rağmen değişiklik yapmadan yasayı çıkaracağını açıkladı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hükümetin toplumun değişik kesimlerinden gelen eleştiri ve önerileri dikkate alarak, geniş bir mutabakat içerisinde bu sorunu çözmesinde büyük fayda görüyorum" dedi.

Herkes itiraz etti

Hukukçular, bilim insanları, kadın örgütleri günlerdir bunu söylemesine rağmen tek bir değişiklik gündeme gelmezken Erdoğan’ın açıklaması üzerine Başbakan Binali Yıldırım, "Gerek toplumda bu konuda mutabakatın sağlanmaması, gerek Cumhurbaşkanımızın bu konudaki mutabakat çağrısı gerekse de muhalefet partilerine kendi önerileri geliştirmeleri için zaman tanınması bakımından meclisteki bu tasarıyı komisyona alıyoruz" diyerek geri adım attı. Buraya kadar olan oldu. Önemli olan bundan sonra yasanın nasıl çıkacağı. Elbette tüm partilerin görüşleri alınacak. Ama benim asıl beklentim bu yasayı her partiden kadın hukukçu ve milletvekillerinin hazırlaması.

Tecavüz eden, affeden

Çünkü küçük kızları taciz eden, tecavüz eden erkekler, onları affedecek yasayı hazırlayanlar da erkekler. Yasayı savunanlar da erkekler. Oysa bu yasa kadınların hassasiyetleri ele alınarak çıkmalı. Ama her şeyden önce erkekler önce kız çocuklarının üzerinden sonra da şu yasanın üzerinden ellerini çeksinler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder