Huban Ayşem Erkekler ne yapsın? Ne yapmasın?
HABERİ PAYLAŞ

Erkekler ne yapsın? Ne yapmasın?

Haberin Devamı

Erkeklerde moda denen şey çeşitli akımların ve yeniliklerin aksine, kabul görmüş kalıpların farklı yorumlanmalarıyla renk kazanıyor. Ve bu farklılık bazen kravat yerine bir kurdele bağlamak kadar küçük bir dokunuşta bile hayat bulabilir.

GÖMLEK:

Gömleği gösteren şey yakasıdır! Ve gömlek hem spor hem de resmi günlerde giyildiği için en önemli parçalardan biri. İyi bir gömlek mutlaka çok iyi ütülenmiş olmalı. Yakaların ceket içinde buruşup kaybolmaması gerekir, çünkü onların önemli görevleri var. Geniş yakalar resmi görüntü çizerken, uçları düğmeli yakalar haftanın sonlarına doğru daha uygun olacaktır.

Hazır giyimde ortalama olarak 9-10 farklı yaka çeşidi var. Genellikle yakalar yüz şeklinize ve boynunuza göre seçilmeli. Yaka uçlarını birleştirmek için kullanılan iğneler yaka aksesuarı olarak hem çok şık, hem de kullanımına göre spor bir görüntü yaratabiliyor.

Ayrıca gömlekteki diğer önemli unsur manşetler ve kuptur. Gömlekleriniz bedeninize ne büyük ne de fazla dar olmalı. En kötü iki görüntü darlıktan düğmeleri çeken veya yakası bağrı açık gömleklerdir! Kol düğmesi kullanıyorsanız günlük gömleklerinizi bile spor düğmelerle kullanabilirsiniz. Gömleğinizin manşetleri daima ceketinizin kollarından uzun olmalı ve dışarı çıkmalı.

TAKIM ELBİSE:

Takım elbise iyi bir gömleğe ve güzel bir kravata değer katmanın tek yolu. Ve takım elbisenin en önemli noktası, kupu-kesimi. Bedeninize uygun orta kalite bir takım elbise, size uygun olmayan birinci sınıf bir takımdan çok daha gösterişli durabilir. Bugün sokakta erkeklerin çoğu siyah veya gri bir takım, beyaz gömlek ve modaya göre seçilmiş bir kravatla giyimlerini geçiştiriyorlar. Oysa yeniliklere biraz açık ve cesur olmak sizi çok daha fark edilir kılacaktır. Kendinizi şık hissettiğiniz zaman hem kendinize güveniniz artar hem de iş ve özel hayatınızdaki motivasyonunuz yükselir.

Takım elbise çeşitlerinin en bilinenleri İngiliz, Fransız, İtalyan ve Amerikan kesimler. Son yıllarda en popüler olanı ise İtalyan kesim takımlar.

Aslında yelekler takım elbiselerle birlikte ele alınması gereken bir konu. Ama son yıllarda erkek modasında popülariteleri o kadar arttı ki; farklı bir başlığa ayırmakta yarar var. Genellikle takım elbisenin kumaşında kullanılan yelekler doğru kombinasyonlar yakalandığında farklı kumaşlarla da çok şık durabiliyor. Ceket giymeseniz bile hem işte hem de günlük yaşamınızda giydiğiniz yelekler size farklı bir şıklık katacaktır.

CEKET:

Kimileri takım elbisesinin ceketini pantolondan ayrı olarak blucin ile giyiyor. Bu yanlış. Spor kullanım için olan ceketler başka. Her erkeğin dolabında en az bir adet blazer ceket bulunmalı. Bunun dışında mevsimlik kumaşlardan farklı kesimlerde yapılmış ceketleri de tercih edebilirsiniz. Ceket erkek giysisinin kilit noktalarından birisi.

AYAKKABI:

Giyime önem veren ve imkanı olan her erkeğin dolabında en az dört farklı renk ayakkabısı olmalı. Bir çift mokasen, derby (molyer olarak da bilinir) ve Richelieu (Oxford adıyla da bilinir) model ayakkabılar siyah, kahverengi, taba ve lacivert renklerde bulunmalı.

Takım elbiselerini lastik ayakkabıyla giymek isteyenlere tavsiyem hacimli spor ayakkabılar yerine Dior Homme koleksiyonundaki gibi daha ince ve zarif lastik ayakkabılar tercih etmeleri.

KRAVAT:

Kravat kendini ifade etmenin en kolay yoludur. Şıklığın ve kendine güvenin göstergesidir. Her tip ve çeşitte kravat bulabilirsiniz. Oscar Wilde “Hayata ilk adım iyi bağlanmış bir kravattır” der. Bugün kravat bağlamanın 800 farklı çeşidi bulunuyor. Ben size en tercih edilen örneklerini sunuyorum. Benim favorimse yarım Windsor düğümü.

PALTO:

Takım elbise giymiş bir erkek için en zor konu üzerine giyeceği paltoyu seçmektir. Tercihiniz diz kapağınızın biraz üstünde veya biraz altında biten modeller olsun. Vücudunuza uygunsa dar, değilse düz kesim modelleri kullanmalısınız. Üzerinize ceket giymediğiniz zamanlarda kumaş pantolon ve gömleğinizin üzerine klasik Barbour ceketler veya trençkot giyebilirsiniz.

KAZAK:

Kazakların en sevilen modelleri V yaka, yuvarlak yaka, dik yaka olanları ve hırkalar. Yün veya kaşmir en doğru tercihler olacaktır. Takım elbise içine dik yakalı kazak kesinlikle giymemelisiniz. Kazak giyeceğiniz zamanlar daha spor ve kalın kumaşlı ceketler kullanmanız ve pantolonlarınızın da farklı kumaştan, daha spor olmasına dikkat etmeniz gerekir. Aksi taktirde üzerinizdekilerin lise üniforması gibi görünmesi an meselesi.

AKSESUARLAR HAYATINIZI ANLATIR

Aksesuarlarınız hem giysinizi zenginleştirecek hem de şıklığınızı tamamlayacaktır. Giysilerinizin rengine ve gittiğiniz yere göre doğru aksesuarları seçmeniz çok önemli. Kemeriniz mutlaka (!) ayakkabınızın rengiyle ve derisiyle uyumlu olmalı. Mümkünse ikisini takım almalısınız. Ayakkabınıza uygun kemeriniz olmadığı durumlarda farklı bir kemer kullanmak yerine hiç kemer takmamayı tercih edin.

Yaka mendiliniz kravatınızla kontrast olsun. Ama desenlerinin ya da renklerinin birbirini tamamlaması gerekiyor. Yaka mendili için erkeğin kendine olan güveninin simgesidir derler. Yaka mendili kullanmayan erkeklerin utangaç olduğu söylenir. Mendiller genellikle ipekten olur ve en büyük mesele katlamayı bilmektir...

Eşarp veya fular cekete veya gömleğe uygun olarak seçilmelidir. Çorap rengi konusunda daha özgür bir dönemde olduğumuz doğru. Ama sadece rengi konusunda. Özgür olmadığımız konu çorapların boyu! Erkek çorabı mutlaka uzun olmalı. Bir erkek oturduğunda, toplanan pantolonu ve aşağı kaymış çorabı arasından bacağının görünmesi kadar kötü ve kaba bir görüntü yok.

Eldivenler mutlaka deri, siyah ya da kahverengi olmalı. Eğer elinizde çanta taşıyorsanız çantanızla aynı renkte seçmenizde yarar var. Şapkalar mevsimine ve başınızın şekline göre seçilmeli. Takım elbiseyle takım olmamalı ama birbirlerini tamamlamalılar. Saatiniz sizi anlatır. Bu yüzden saatinizin çok pahalı olmasa bile çok kaliteli olmasına ve giyim tarzınıza uymasına özen göstermelisiniz.

HUBAN AYŞEM-POSTA

3

Sıradaki haber yükleniyor...
holder