Beden Sağlığı Erkeklerde cinsel hastalık riski kadınlara göre dört kat fazla

Erkeklerde cinsel hastalık riski kadınlara göre dört kat fazla

Paylaş
Erkeklerde cinsel hastalık riski kadınlara göre dört kat fazla

ABD'de yapılan bir araştırma sonucunda, erkeklerin kansere kadınlara oranla daha dayanıksız olduğu çıktı. Araştırmaya göre cinsel yolla bulaşan hastalıkların kansere sebep olma ihtimalinin erkeklerde kadınlara oranla 4 kat daha fazla olduğu belirlendi

ABD’nin önde gelen eğitim kurumlarından Florida Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, erkeklerin kansere sebep olan HPV virüsüne daha fazla yakalandığını ortaya çıkardı. Araştırmada oral seks yapan erkeklerin kadınlara oranla 4 kat daha fazla bu virüse maruz kaldığı ve patojenik olarak uzun vadede bunun kansere sebep olabileceği belirtildi.


HPV'Yİ VÜCUTTAN ATAMAYINCA KANSER RİSKİ BELİRİYOR


Araştırmayı yürüten Dr. Ashish Deshmukh, “Enfeksiyon bulaşan erkekler, HPV’yi vücutlarından atamadıklarında bu gelişip ciddi tehlike oluşturuyor. Erkekler ve kadınlar aynı cinsel alışkanlıklara sahip olsa da bağışıklık sisteminden dolayı erkekler bu virüse daha çok maruz kalıyor” ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz yıl yapılan bir başka araştırmada HPV virüsünün kansere sebep olduğu ortaya çıkmış ve özellikle erkeklerin risk altında olduğu ifade edilmişti.

Haberin Devamı