Beden Sağlığı Erkeklerde meme büyümesi artık kabus değil!

Erkeklerde meme büyümesi artık kabus değil!

Paylaş
Erkeklerde meme büyümesi artık kabus değil!

Erkeklerde görülen meme büyüklüğü (jinekomasti) hastalığı artık kabus olmaktan çıkıyor Bu hastalık nedeniyle tişört giymeye çekinen ve özellikle yaz aylarında denize girmek istemeyen birçok erkek, yaklaşık 1.5 saat süren ameliyat sonrasında fit bir vücuda sahip olabiliyor

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi’nde çalışan Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Murat Sonel hastalığın belirtileri ve tedavileri hakkında bilgi verdi.

Op. Dr. Ali Murat Sonel, jinekomasti isminin Yunanca 'bayanımsı meme' manasını geldiğini belirterek erkeklerde görülen anormal meme büyümesinin rahatsızlık verdiğine dikkat çekti.


KİLOLU KİŞİLERDE DAHA ÇOK GÖRÜLÜYOR


Bu hastalığın özellikle kilolu kişilerde daha sık görüldüğüne dikkat çeken Op. Dr. Ali Murat Sonel, "Jinekomasti hastalığı her kiloda olabilir. Ancak genel olarak özellikle kilolu hastalarda bu daha çok görülür. Bunun sebeplerinden birisi de yağ hücreleri östrojen (kadınlık hormonu) salgılayıp üretiyor. Bu östrojen de meme büyümesine sebep oluyor" dedi.



Jinekomasti hastalığının tedavisinin ağırlıklı olarak ergenliğini doldurmuş hastalar üzerinde yapıldığını belirten Op. Dr. Ali Murat Sonel, "Bu son derece sıkıntılı bir rahatsızlık. Hastalarımızın çoğu tişört giyemezler ya da giymekten çekinirler. Denize girmek istemezler. Giydikleri kıyafetlerin genelde bol olmasına özen gösterirler. Özellikle yaz ayları gelince, havalar ısınmaya başladıkça bu ameliyata rağbet daha da çok artıyor" diye konuştu.


JİNEKOMASTİ AMELİYATI SONRA KORSE TAKILIYOR


Yaklaşık 1.5 saat süren ameliyatın genel anesteziyle yapıldığını aktaran Op. Dr. Ali Murat Sonel, "Ameliyat sonrasında da hastanın pek bir sıkıntısı olmuyor. Genelde basit ağrı kesicilerle hasta idare edebiliyor. Ameliyattan sonra en az 1 ay boyunca hastanın korse takması önemli. Bu bir ay sonunda bu korseyi çıkartıp günlük hayatına devam edebilir" dedi.


Haberin Devamı