Siyaset Erkeklere karşı güç birliği çağrısı
Paylaş
Erkeklere karşı güç birliği çağrısı

İtalyan Bakan Carfagna'ya bir de öneride bulunan Emine Erdoğan, 'First Lady' olarak nitelendirilen dünyadaki tüm lider eşlerine çağrı yaptı

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen İtalya Eşitlik Bakanı Maria Rosaria Carfagna dün katıldığı toplantıda eşcinsellerin Bakan Kavaf’a yönelik protestosuyla karşılaşmıştı.

Haberin Devamı

Bir dönem yaptığı modellik nedeniyle ‘Dünyanın En Güzel Bakanı’ olarak nitelendirilen Carfagna, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ı da ziyaret etti. Güzel İtalyan konuğunu Başbakanlık Resmi Konutu’nda ağırlayan Emine Erdoğan, “Kadını toplumsal süreçlerin, demokratik mekanizmaların dışında tutmak, toplumun yarısını yok etmek, yok saymak anlamına gelir” dedi.

İtalyan Bakan Carfagna’ya bir de öneride bulunan Emine Erdoğan, ‘First Lady’ olarak nitelendirilen dünyadaki tüm lider eşlerine çağrı yaptı. Emine Erdoğan, “First Lady’ler zirvesiyle kadının içinde bulunduğu durum tüm dünyanın dikkatine sunulmalıdır. Kadının yaşadığı insan hakları ihlallerinin bitmesi noktasında First Lady’lerin yapacağı güç birliği çok önemlidir” diye konuştu. Carfagna da Türkiye’de kadın hakları konusunda son dönemde yapılan çalışmaların reform niteliğinde olduğunu söyledi.

Haberin Devamı