Sabanur Kıraç Erkeklerin bir kadına yaklaşırken yaptığı en büyük hatalar!
HABERİ PAYLAŞ

Erkeklerin bir kadına yaklaşırken yaptığı en büyük hatalar!

İlişkiler dünyası her geçen gün biraz daha karmaşıklaşıp biraz daha garipleşiyor. Özellikle de bekarlar için! Her ne kadar bugünlerde yeni biriyle tanışmak için eskilere oranla çok daha fazla ortam olsa da, hoşlandığın birine doğru şekilde açılmak veya ona yaklaşmak hiç de o kadar kolay değil.

Ne yazık ki bugün kendini beğenmiş, sulu, çapkın, itici, ukala ya da ezik gözükmeden beğendiği kadına yaklaşabilmeyi beceren çok fazla erkek yok. Bu durumsa sadece erkeklerin değil kadınların da büyük bir problemi. Çünkü her kadın beyaz atlı prensinin karşısına çıkıp ayaklarını yerden kesmesini bekliyor. Ama erkekler saçma sapan zamanlarda klişe replikler ve itici vücut dilleriyle ilk adımı atmaya çalıştıkça bu durum git gide imkansızlaşıyor.

Haberin Devamı

Zaten kadınların yüzde 80’ine yakını bir erkek hakkındaki fikrini ilk izlenimiyle veriyor. Hal böyleyken de onlara yaklaşırken yaptığın her şey onlarla ileride bir geleceğin olup olmayacağı konusunda belirleyici oluyor.

Keşke her şey o eski güzelim mendil düşürme, ucu yanık ilanı aşk mektupları ile açılma dönemleri kadar kolay olsa. Ama maalesef değil! Şimdilerde hoşlandığın kadına yaklaşmanın doğru tek bir yolu yok ama kesinlikle yanlış olan bir dolu yolu var! Ve nedense onları yapmaya devam etmekteki ısrarın kendini rezil etmenden, karşı tarafı korkutup kaçırmandan ya da kendine sapık imajı yemenden başka işe yaramıyor!

Peki nerede mi hata yapıyorsun? İşte sana en sık yaptığın ve yapmayı en kısa zamanda bırakman gereken temel hatalardan bir deste:

Para hakkında konuşmak!

Bir kadını paranla etkileyebileceğini düşünmen ya da “Ben hemen başından param olmadığını söyleyeyim de fazla beklentiye girmesin” demen yapabileceğin en büyük hatalardan biri. Paranın çokluğu veya azlığı hakkında konuşma. “Ben aslında daha kaliteli yerlere gitmeyi severim” ya da “Param olsa böyle yerlere daha çok gelirdim” gibi cümleler eşit derecede itici. İçinde bulunduğun refahlıktan da maddi sıkıntılardan da bahsetmenin yeri ilk tanışma anı değil! O yüzden araban, evin, saatin ya da kıyafetlerin hakkında hava atmayı ya da maaşının yol masraflarına bile yetmediğini anlatmayı aklından bile geçirme!

Haberin Devamı

Beden diline önem vermemek!

Bir kadın konuşmadan sadece beden dilini anlatarak seninle ilgilenip ilgilenmediğini sana çok net anlatır. Beden dilini iyi oku! Senle göz teması kuruyor mu? Sorularına uzun uzun cevaplar veriyor mu? Koluna ya da omzuna dokunuyor mu? Yoksa kısa ve net cevaplar verip, sürekli birinin gelip onu kurtarmasını ister gibi etrafına mı bakıyor? Sana sırtını mı dönmüş? Seni duymazdan mı geliyor? Durum böyleyse boşuna şansını zorlama ve oradan ufak ufak uzaklaş.

Onunla konuşurken etrafını kesmeye devam etmek!

Sen de kendi beden diline önem vermelisin! Onunla konuşurken göz teması kur! Yani konuşurken onun gözlerine bak, göğüslerine ya da etrafa değil! Bir kez ona yaklaştıktan ve onunla konuşmaya başladıktan sonra diğer kızları kesmeyi unutsan iyi edersin. Daha iyisi var mı diye bakmak istiyorsan bunu onun yanına gitmeden önce yap. Ne kestiğin diğer kız başka bir kıza yazan adamın onu bırakıp yanına gelmesinden hoşlanır ne de yanında olduğun kız böyle bir öküzlüğü görmezden gelebilir.

Haberin Devamı

Arkadaşlarını yok saymak!

Yanına gittiğinde sadece ona “Merhaba” demek, yanında arkadaşlarını yok saymak hatta onlara sırtını dönmek yapabileceğin en temel hatalardan bir diğeri. Eğer bir arkadaşıyla birlikteyse, o arkadaşını görmezden gelme. Onunla da ilgilen, ona da “Merhaba” de ama durumu da abartma! Eğer arkadaşına ona gösterdiğinden çok ya da eşit derecede ilgi gösterirsen ya niyetini anlayamayacak ve arkadaşına asıldığını sanarak ilgisini kaybedecek ya da “Hanginiz olursa” mantığıyla yaklaştığını düşünüp senden nefret edecektir!

Seçtiğin kelimelere dikkat etmemek!

İltifat edeceksen dikkatli etmelisin. Güzel bir şey söyleyeyim derken saçmalamamalı, mesela sapık gibi göğüslerine ya da kalçasına iltifat etmemelisin! Tarzına, gözlerine, parfümüne ya da gülüşüne odaklanmanda sıkıntı yok ama daha yaratıcı olsan da fena olmaz. Bir de aman “Hayatımda gördüğüm en güzel” gibi abartılı kelimelerden uzak dur, inandırıcı olmaya çalış, gözünü seveyim.

Sürekli kendinden bahsetmek!

Bir kadınla tanışmaya çalışırken sürekli kendinden bahsetmek, kendini övmek de nedir Allah aşkına! Unutma eğer sürekli ne kadar harika biri olduğundan bahsediyorsan muhtemelen öyle biri değilsindir! Ben demiyorum ki kendinle ilgili bir şeyler söyleme ama arada karşındakine de bir iki soru sor. Kadınlar gözü kendilerinden başkasını görmeyen erkeklerden hoşlanmazlar, unutma.

Rahatsız edeceğini bile bile yanına gitmek!

Onu beğendiğin için bodoslama gidip her ne yapıyorsa bölebileceği sanmana hastayım! Delirme lütfen! Ve sakın bir kadını kendi ortamında rahatsız etme! Eğer arkadaşlarıyla derin bir sohbetin içindeyse bölme. Ortamın sakinleşmesini bekle. Başkasıyla konuşuyorsa araya girme. Arkadaşına cep telefonundan bir şey gösteriyorsa kafanı uzatma! Doğru zamanı bekle!

Klişe repliklerle kendini çok havalı sanmak!

“Düşerken canın acıdı mı? Senin gibi bir güzellik anca gökten düşen bir melek olabilir” ya da “İlk görüşte aşka inanır mısın” gibi herkesin bin kez duyduğu ve artık sıkıldığı klişelerin işe yaracağını sanmana inanamıyorum gerçekten! Klişelerden uzak dur. Hem de ne kadar komik veya ilginç olduğunu düşünürsen düşün!

Her mekanı flört için uygun sanmak!

İçinde bulunduğun ortama bakmadan karşındaki kadına havada karada yazabileceğin sanman da inanılmaz! Bir kadına yazılacak mekanlar ve anlar vardır! Kadın başka bir şeye konsantreyken veya kendini iyi hissetmediği bir anda ona dünyanın en iyi taktikleriyle de yaklaşsan hiç şansın olmayacaktır. Örneğin spor salonunda zorlu bir antrenmanın ortasındaki nefes nefese kadına yaklaşma! O an onun aklındaki son şey biriyle flört etmek, üstelik de saçı başı bir kenara dağılmış, her yerinden ter gelmişken! Ya da eczanede veya markette kendiyle ilgili özel bir şey almaya çalışırken yanına gitme. Azıcık düşün!

Kör kütük sarhoşken yanına gitmek!

Bir kadının yanına asla sarhoş yaklaşma. Eğer yaklaşırsan ilk tepkisi kaçmak olacaktır unutma. Hiçbir kadın sarhoş ve sulu bir erkekten hoşlanmaz. Sarhoşların kendilerine yazmalarından rahatsız olurlar. Ha bak eğer başka bir sarhoş onu rahatsız ediyorsa kibarca yardım isteyip istemediğini sorabilirsin ama sakın o sarhoş sen olma!

Ne diyeceğine karar vermeden yanına gitmek!

İlk adımı atmak sadece ona karşı bir adım atmak demek değil! Yanına gittiğinde ona söyleyeceğini önceden düşünmezsen apışıp kalırsın tabii. Önce planını yap.

Yoksa yanına gidip “Merhaba” dedikten sonra susmanın hiç bir anlamı olmaz! Ne konuşacağını ne söyleyeceğini düşün önce. Ve lütfen sıkıcı olma!

Lütfen bir kadına yaklaşmadan önce bu maddeleri bir düşün. Ve en az bunlar kadar önemli şu tavsiyemi de asla unutma: Bu dünyada hiçbir şey yapmacık ve zorlama bir erkek kadar itici olamaz! Lütfen ve lütfen içten ve kendin ol!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder