Sağlık Erkeklerin en azılı katili: Prostat kanseri

Erkeklerin en azılı katili: Prostat kanseri

Paylaş
Erkeklerin en azılı katili: Prostat kanseri

Erkeklerin en azılı katili: Prostat kanseri

Dünyada ve Türkiye’de aynı anda yapılan “Prostat Kanseri İnsidans(görülme sıklığı) Çalışması” nın sonuçlarına göre prostat kanserinin, tüm dünyada ve Türkiye’de erkek ölümlerine sebep olan kanser türleri arasında, akciğer kanserinden sonra ikinci sırayı aldığı ortaya çıktı.

Her yıl yaklaşık bir milyon yeni erkeğe prostat kanseri teşhisi konduğunu belirten uzmanlar, ülkemizde ki artışa dikkat çekerken, eskiden Asya ülkeleri seviyesinde seyreden prostat kanserinin görülme sıklığı günümüzde Akdeniz ve Avrupa ülkelerindeki seviyeye çıktığını söylüyorlar. Batılı tarzdaki yaşam ve beslenme tarzı (fast food ve hazır yiyeceklerin tüketilmesi), soğuk ve alkollü içeceklerin çok yüksek miktarda tüketiliyor olması prostat kanserinin en büyük nedenlerinden olarak gösteriliyor.

Sadece ilerleyen yaşlarda değil, 30 ve 40 lı yaşlarda da ölümcül sonuçları olan prostat kanserinin erken teşhis ve koruyucu bitkisel destekler kullanılarak ölüm oranının %23 e kadar düşebildiği göz önüne alınırsa erkeklerin ne kadar büyük bir risk altında olduğu anlaşılabilir.

Özellikle bazı bitkilerin ekstrelerinin hem koruyucu hem de tedavi edici özellikleriyle prostat sağlığı için vazgeçilmez olduğunun belirten doktorlar, tüm prostat hastalıklarında erkeklerin, Kereviz Tohumu ve Isırgan Otu içeren besin desteklerini, orta yaşlarından sonra başuçlarından ayırmamaları gerektiğini söylüyorlar.

Haberin Devamı

30 YAŞ ÜSTÜ BEYLER !! PROSTAT SAĞLIĞI VE KANSERDEN KORUNMAK İÇİN TIKLAYINIZ.