Gündem 'Erkektir yapar'a yargı tokadı

'Erkektir yapar'a yargı tokadı

Paylaş
'Erkektir yapar'a yargı tokadı

Evli Canan Gülmez, iş arkadaşına aşık oldu. Eşine boşanma davası açtı. Ancak sevgilisi kadını terk etti ve...

AYNI İŞ YERİNDE ÇALIŞIYORLARDI

Haberin Devamı

Gaziantep’te bir alışveriş merkezinde çalışan bekar Emrah Tatlı (24) ile aynı yerde çalışan evli ve 2 çocuk annesi Canan Gülmez (25) arasındaki arkadaşlık bir süre sonra aşka dönüştü.

Canan Gülmez, Emrah Tatlı ile evlenmek için eşine boşanma davası açtı. Bu sırada Emrah Tatlı, ayrılmak istedi. Canan Gülmez “Sen beni hayat kadını mı sandın?” diyerek 27 Eylül 2009’da sevgilisini öldürdü.

SAVCI: ‘EVLİYKEN AŞK YAŞADI’

Canan Gülmez dünkü mahkemede şunları anlattı: “Emrah cinayet günü beni yanına çağırdı. “Para lazım, biriyle görüşür müsün?’ dedi. Bir gün önce de Halil diye biri aramış ve, “Emrah seni çok methetti, görüşelim’ demişti. Emrah’ın belinde tabanca vardı. Alıp bir el ateş ettim” dedi.

Savcı, “Canan Gülmez evli olmasına rağmen ilişkisini sürdürmüş. Emrah Tatlı’nın zanlıya karşı haksız bir hareketi yok. Sanık ‘haksız tahrik’ indiriminden yararlanamaz” şeklinde mütalaa verdi. Mahkeme ise ömür boyu hapse mahkum edilen sanığı oy çokluğuyla indirimden yararlandırarak cezasını 15 yıla indirdi.

Haberin Devamı

ÖRNEK KARAR: MAKTUL DE SUÇLU

Kararda şunlar denildi: Sanık bu duruma tek başına gelmemiştir. Emrah Tatlı, evli olduğunu bildiği sanığa evlenme vaadinde bulunmuş. Sanık buna inanarak ilişkiyi başlatmış. Sanığın ev düzeninin bozulmasına, adının bu şekilde kötüye çıkmasına maktul de neden olmuştur. Dolayısıyla olayda sanıktan daha fazla kusuru mevcuttur. Zira ‘Erkek ne yapsa yeridir’ mantığı artık geçerli olamaz. Kadın erkek eşitliğinin, hatta kadınlar lehine pozitif ayırımcılığın yapıldığı günümüzde, olayda erkeğin hiç bir suç ve kusurunun olmadığını söylemek adalet ölçüleriyle bağdaşmaz. Bu husus sanık üzerinde toplumun örf, adet ve gelenek, göreneklerine göre olumsuz neticelere yol açmıştır. Sanık açısından maktulün söz ve fiillerinin tahrik oluşturacağı mahkememizce kabul edilmiştir.”