Ekonomi Erken rezervasyon fuarda başlıyor

Erken rezervasyon fuarda başlıyor

Paylaş
Erken rezervasyon fuarda başlıyor

İstanbul'da 11 Şubat'ta başlayacak olan EMITT Turizm Fuarı,bu yıl erken rezervasyonun kalbi olacak

Ekin Fuar tarafından Otelciler Federasyonu ve Turizm Yatırımcıları Derneği işbirliğiyle düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) bu yıl 14’üncü kez 11 Şubat’ta açılıyor. Ekin Grup Başkanı Halim Bulutoğlu, 1997’de 100 katılımcı ile başladıkları fuarın bugün 55 bin metrekare alanda 3500 katılımcı ve 60 ülke ile dünyanın en önemli 10 fuarından biri haline geldiğini söyledi.

EMITT’TE DENK GELDİ

Bulutoğlu, Beylikdüzü TÜYAP’ta düzenlenen fuarın bu yıl erken rezervasyonun da kalbi haline geleceğini belirtti. Her yıl mart-nisan civarında başlayan erken rezervasyon döneminin, bu yıl şubata kadar çekildiğini vurgulayan Bulutoğlu, “Bu sayede fuara gelenler, tatillerini planlarken, çok indirimli fiyatlar alma fırsatı yakalayacak” dedi. EMITT’te erken rezervasyonda yüzde 40’ı aşan indirim bekleniyor.

KRİZE RAĞMEN BÜYÜDÜ

Halim Bulutoğlu, 4 gün süren EMITT’in ilk iki gününde, potansiyel iş bağlantıları için sadece sektör profesyonellerine açık olduğunu, son iki günde ise kapılarını halka açacağını ifade etti. EMITT’in geçen yılki ekonomik kriz sürecinde, krize rağmen büyüyen tek turizm fuarı olduğunu söyleyen Bulutoğlu, geçen yıl 97 bin 500 olan ziyaretçi sayısının bu yıl 100 bine çıkacağı tahmininde bulundu.

PAZARA YÖN VERİYOR

Fuarların sezonun nasıl geçeceğinin göstergesi olduğunu belirten Halim Bulutoğlu, “Geçen yıl turizmde görülen karamsarlık havası EMITT sırasında değişti. 2009’u kayıpla kapatacağımızı düşünürken, turist sayısında artış yaşadık” dedi. EMITT’in 5 milyar dolarlık pazara yön veren bir fuar olduğunu belirten Halim Bulutoğlu, “4 günün sonunda 2010’a daha umutla bakan bir sektör bulacağımıza inanıyorum” dedi.

MISIR’LA VİZE KALKAR

Fuarda 2009’dan itibaren konuk ülke uygulamasına Suriye ile başladıklarını belirten Halim Bulutoğlu, bu yıl konuk ülkenin Mısır olduğunu söyledi. Günümüzde Türkiye’den Mısır’a giden ziyaretçi sayısının 50-60 bin civarında olduğunu belirten Bulutoğlu, Mısır’ın hedefinin birkaç yıl içinde bu rakamı 500 bine çıkarmak olduğunu, bu yüzden fuarı çok önemsediğini kaydetti. Geçen yıl EMITT sırasında Suriye ile vizenin kalktığını belirten Halim Bulutoğlu, bu yıl da Mısır’la vizenin kalkacağına inandıklarını söyledi.

2

Haberin Devamı