Siyaset 'Erken seçim yok'
Paylaş
'Erken seçim yok'

Başbakan Erdoğan, muhalefetin “Hükümet erken seçime hazırlanıyor” iddiasına dün “Her şey yolunda. Erken seçim yok” dedi

CHP VE MHP’YE YANIT

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin dünkü grup toplantısında CHP ve MHP’den gelen “Hükümet baskın bir erken seçime hazırlanıyor” iddiasına yanıt verdi. Erdoğan şöyle konuştu: Bu ülkeyi seven bir insan erken seçim istemez. Her şey gayet başarılı şekilde yürürken, kalkıp da böyle bir ifadeyi ortaya atmak, Türkiye sevdası değil, ancak ‘Türkiye’ye karşı ben nasıl bir tuzak kurarım?’dır. Ama işin başında 5 yıllık iktidar kendisine verildiği halde 3,5 yılda kaçan iktidar yok. Milletinin verdiği vekaleti sonuna kadar kullanacak bir iktidar var.

‘GÖZ YUMAMAYIZ’

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiaları sonrası devletin çok gizli bilgilerinin saklandığı Seferberlik Bölge Başkanlığı’ndaki kozmik odada yapılan incelemeler “Kurumlar çatışıyor” eleştirilerine neden olmuştu. Başbakan Erdoğan AK Parti’nin dünkü grup toplantısında bu eleştirilere de yanıt verdi. Erdoğan, “Kurumlar arasında çatışma yoktur. Hiçbir demokratik unsurun, kurumun demokrasi karşıtı gibi gösterilmesine, bu noktada haksız şekilde eleştirilmesine, yıpratılmasına göz yummayız, yumamayız” dedi.

Haberin Devamı

‘KURUMU BAĞLAMAZ’

İsim vermeden Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) göndermede bulunan Erdoğan şöyle devam etti: Kurumlar içinde suç işleyenler olabilir, yanlış yola tevessül edenler olabilir. Bu kişi ya da kişiler, asla ve asla tüm kurumu bağlamazlar. Bu kişi ya da kişiler üzerinden asla tüm kurumlar töhmet altında bırakılamazlar. Hiçbir kurumun, hiçbir kurumla çatıştığı yok. Böyle bir şey söz konusu dahi olamaz. Kurumlarımız arasında uyumsuzluk ve sıkıntı olduğu yönünde bir görüntü oluşturmaya çalışmak büyük bir sorumsuzluktur.