Gündem Erman Hoca artık motorcu

Erman Hoca artık motorcu

Paylaş
Erman Hoca artık motorcu

Erman Toroğlu, motosiklet ehliyeti alabilmek için sınava girdi; gazetecileri görünce panikledi ama zor da olsa başardı

Eski futbol hakemi, yorumcu ve spor yazarı Erman Toroğlu, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde motosiklet ehliyeti almak için sınavına girdi. Gazetecilerin gelmesiyle heyecanlanan Toroğlu, motosikleti stop ettirdi, kukaların arasından geçemedi.

Haberin Devamı

Bir tur daha kullanması istenen Toroğlu, bu kez başarılı oldu ve 72 puanla ehliyet almaya hak kazandı.

Yaz aylarını Bodrum'daki evinde geçiren Erman Toroğlu, 4 tekerlekli ATV aracını kullanabilmek için ‘A sınıfı’ sürücü belgesi sınavına girdi. Toroğlu direksiyon sınavını geçebilmek için iki tekerli vitesli motosiklet kullandı.

Sınav öncesi rahat tavırları ile dikkat çeken Toroğlu, sıra kendisine geldiğinde gazetecileri görünce heyecanlandığını söyledi. Toroğlu, direksiyon başına geçtiğinde bazı kişiler kendisine moral vermek için ‘Haydi Hoca' diye tezahüratta bulundu.

İLK DENEMEDE STOP ETTİRDİ, KUKALARI ES GEÇTİ

Toroğlu, kaskını takıp motosikleti çalıştırdıktan sonra kalkış yapamayarak ilk denemesinde aracı stop ettirdi. İkinci denemesinde, gaza fazla yüklenince geçmesi gereken kukaların arasından geçemeyerek, yola devam etti.

Sınav alanı içinde belirlenen kukaları da düz geçen Toroğlu, yaklaşık 200 metre ileriden döndü. Sınav sırasında kendisini izleyenler gülerek, “Erman Hoca gidiyor. Gitti motosiklet. Sınava giremeyeceğiz” diyerek espri yaptı.

Haberin Devamı

Toroğlu döndükten sonra, sınav görevlisi, “Kukaların arasından geçin” uyarısında bulundu. Bir tur daha motosiklet kullanması istenen Toroğlu, bu kez daha temkinli kullandı ve başarılı oldu. Sınav görevlisinin yardımı ile motosikleti durduran Toroğlu, motosiklet üzerinde kendisini sevmediğini belirtti.

GAZETECİLERİ HİÇ İSTEMEMİŞTİ

Gazetecilerin gelmesini hiç istemediğini belirten Toroğlu, “4 tekerlekli ATV aracım var onu kullanmak için A sınıfı ehliyet almam gerekiyordu. Motosikleti sevmiyorum ama sınava da motosikletle girmem gerekiyordu. Sınavdan önce çalışmak için 2 kez binmiştim. O zaman daha iyiydim, bugün kendimi sevmedim” dedi.

Toroğlu sınava girdikten sonra, otomobili ile alandan ayrıldı.

Nilüfer KANDIRMIŞ/BODRUM(Muğla), (DHA)