Spor Erman Kunter'in takımı finalde

Erman Kunter'in takımı finalde

Paylaş
Erman Kunter'in takımı finalde

Fransa'da Erman Kunter'in çalıştırdığı Cholet basketbol takımı, ardı ardına ikinci kez lig şampiyonluğuna gidiyor

Normal sezonu ilk sırada bitiren ve çeyrek finalde güçlü Le Mans takımını geçen Cholet, yarı finalin ilk maçında kendi evinde Dunkerque kentinini takımı Graveline’i 77-62 mağlup ettikten sonra, deplasmanda da 84-80 yenerek finale adını yazdıran ilk takım oldu.

Cholet, Nancy ve Vileurbanne takımları arasındaki yarı finalin diğer karşılaşmalarının galibiyle 11 Haziran’da Paris’te final oynayacak. Yarı finalin ilk maçında Nancy, kendi evindeki maçta galip gelmişti.

Nancy, bu akşamki maçı da kazanması halinde, Cholet’in rakibi olacak. Aksi takdirde, finale çıkacak takım üçüncü maçta kesinlik kazanacak.

KUNTER: İSTİKRARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

Kunter, yaptığı açıklamada, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da finale çıktıklarını hatırlatarak, bu sonuçtan çok memnun olduğu söyledi.

İki sezon aynı başarıyı göstererek istikrarlarını koruduklarını ifade eden Kunter, "Final maçı tek maç üzerinden oynanacak. Tek maçlar her zaman tehlikeledir. Ama geçen yıl olduğu gibi bu yıl da finali kazanıp kupayı müzemize götürmek istiyoruz"dedi.

Fransa’dan ve Avrupa’nın çeşitli takımlarından transfer teklifi alan Kunter’in, Cholet ile bir yıllık daha sözleşmesi bulunuyor. Kunter, Fransa’da geçen ay Fransa’da yılın antrenörü seçilmişti.

Basketbol maçlarını canlı yayınlayan Canal Plus televizyon kanalı, L’Equipe gazetesi, Fransa Teknik Direktörler Birliği, basketbol kulüpleri birliği temsilcilerinin katılımıyla yapılan oylamada, bu yıl normal ligi, geçen yıl olduğu gibi ilk sırada bitiren Cholet’yi çalıştıran Kunter, yılın en iyi antrenörü olarak belirlenmişti.

Haberin Devamı