Yaşam Ermeni çeteci rolünü kimse istemiyor

Ermeni çeteci rolünü kimse istemiyor

Paylaş
Ermeni çeteci rolünü kimse istemiyor

Erzurum'da çekimleri süren 'Nene Hatun Aziziye' filminde figüran krizi yaşanıyor

Erzurum'da çekimleri devam eden 'Nene Hatun Aziziye' filminde Ermeni çetecileri canlandıracak figüran bulunmaması sorun yarattı. Erzurum'un ilçelerinin kurtuluş törenlerinde de benzer sorunun yaşandığına işaret eden film yapımcısı Sebahattin Kat, sorunu yüksek yevmiye vererek çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Aziziye Tabyalarında 93 Harbi olarak bilinen 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı sırasında yaşanan olayları ve 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarını beyaz perdeye aktaracak olan 'Nene Hatun Aziziye' filminin çekimleri Erzurum'un tarihi mekanlarında devam ediyor.

Çekimler nedeniyle Çifte Minareli Medrese ziyaretçilere kapatıldı. Zeki Alasya, Selahattin Taşdöğen, Eşref Kolçak, Nuri Alço ve Açelya Elmas gibi çok sayıda oyuncunun rol aldığını anlatan yapımcı Sebahattin Kat, Erzurumlu gençlerden ve işsizlerden oluşan yaklaşık 3 bin kişiye bu film sayesinde figüran olarak iş verdiklerini bildirdi.

HERKES KAHRAMAN TÜRK'Ü OYNAMAK İSTİYOR

Sebahattin Kat, "Tek sıkıntımız Ermeni çetecileri oynayacak figüran bulamamak. Kimse Ermeni olmak istemiyor. Herkes kahraman Türk'ü oynamak istiyor. Bunun bir film olduğuna onları inandırmaya çalışıyoruz. Sonuçta hepsi rol ama nedense kabul etmiyorlar. Bizde sorunu biraz daha yüksek ücret vererek çözmeye çalıştık" diye konuştu.

Filmde rol alan emekli belediye işçisi Hikmet Kaya (68) film sayesinde ilk defa kamera karşısına geçtiğini anlattıb Kaya, " Çok heyacanlanıyorum. Bana ne diyorlarsa onu yapıyorum. Gel oyna dediler bende geldim. Kaç lira ücret alacağımı bile sormadım" dedi.

Haberin Devamı

Tevfik AKAN / ERZURUM, (DHA)