Siyaset Ermenistan protokolleri askıya aldı
Paylaş
Ermenistan protokolleri askıya aldı

Ermenistan'da koalisyon hükümeti, Türkiye ile imzalanan protokollerin parlamentodaki onay sürecinin askıya alınmasına karar verdi

Hükümeti oluşturan üç koalisyon partisi, bugün bir bildiri yayımlayarak, “Protokolleri meclis gündeminden silmeniz gerekmektedir” dedi.

Yabancı ajansların son dakika olarak duyurduğu bu gelişme, Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin normalleşmesini öngören protokollerin onaylanma ve böylelikle de yürürlüğe girme sürecini tehlikeye atmış oldu.

İktidardaki koalisyon, parlamentoda da çoğunluğu elinde tutuyor. Dolayısıyla parlamento komisyonunda onaylanma için bekleyen protokollerin bu çağrıdan sonra genel kurula gelme olasılığı da azaldı.

Ermeni yetkililer, daha önce Türkiye ile ilişkiler konusunda son kararlarını aldıklarını ve bunu zamanı gelince açıklayacaklarını söylemişti.

DIŞİŞLERİ: GEREKLİ DEĞERLENDİRME YAPILACAK

Ermenistan hükümetinin aldığı kararı değerlendiren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak özügergin, "Bize ulaşan herhangi bir bilgi yok.

Eğer haberler dogruysa biz de gerekli değerlendirmeyi yaparız" diye konuştu. Özügergin, Türkiye'nin şu an itibarıyla tavrında bir değişiklik olmadığını vurguladı.

Haberin Devamı