Gündem 'Ermenistan'da iş yok kovarsanız aç kalırız'

'Ermenistan'da iş yok kovarsanız aç kalırız'

Paylaş
'Ermenistan'da iş yok kovarsanız aç kalırız'

Başbakan Erdoğan'ın "100 bin Ermeni'yi sınır dışı ederim” tehdidine çoğunluğu İstanbul'da yaşayan kaçak Ermeniler şu karşılığı verdi: Ermenistan'da iş yok. Bizi kovarsanız aç kalırız

‘EKMEĞİMİZİ KAZANIYORUZ’

Amerikan ve İsveç meclislerinde sözde Ermeni soykırımı iddialarının kabul edilmesi üzerine Başbakan Tayyip Erdoğan, “Türkiye’de kaçak yaşayan 100 bin Ermeni var. Hepsini sınır dışı ederim” demişti.

Erdoğan’ın bu sözleri Türkiye’de kaçak yaşayan Ermenileri korkuttu. Çoğunluğu İstanbul Kumkapı’da yaşayan kaçak Ermeniler “Ermenistan’da iş yok, aş yok. Türkiye’den kovulursak aç kalırız” dedi.

Türkiye ile Ermenistan arasında bavul ticareti yapan 70 yaşındaki Yura Serkisyan, “Ekmeğimi Türkiye’de kazanıyorum. Ülkemde iş yok. Buradan gitmek istemiyoruz. Geçmişi deşmenin kime ne faydası var” dedi.

‘HEP İYİLİK GÖRDÜM’

Bir başka kaçak Ermeni ise 72 yaşındaki Hatun Nazaryan. Trafik kazasında ağır yaralanan oğlunun tedavi masraflarını karşılamak için 12 yıl önce Türkiye’ye geldiğini söyleyen yaşlı kadın, “Rusya’da getirdiğim malları İstanbul’da satıyorum.

Birçok kişi Türkiye sayesinde ayakta kalıyor. Türklerden şimdiye kadar iyilikten başka bir şey görmedim. Bu konular artık bitmeli” diye konuştu.

30 yıllık Kumkapı esnafı olan Ermeni asıllı Türk vatandaşı Kirkor Ağaçanoğlu ise Ermenistan dışında yaşayan Ermenileri (diaspora) suçlayarak, “Ermenistan’daki insanlar diasporanın umurunda değil” diye konuştu.

Asım GÜNEŞ/DHA