Spor Ernst vurdu, Kartal uçtu

Ernst vurdu, Kartal uçtu

Paylaş
Ernst vurdu, Kartal uçtu

Beşiktaş, Avrupa Ligi L Grubu ilk maçında İnönü Stadı'nda Bulgarsitan temsilcisi CSKA Sofya'yı 1-0 mağlup ederek turnuvaya 3 puanla başladı

Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren golü 90. dakikada Fabian Ernst kaydetti. Gecenin diğer maçında Porto'nun Rapid Wien'i 3-0 yendiği L Grubu'nda, Beşiktaş 3 puanla 2. sıraya yerleşti. Henüz puanı bulunmayan CSKA Sofya ise 3. sıraya yerleşti.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 7: Ernst’in pasıyla sağdan ceza alanına giren Holosko, şık bir çalımla rakibinden kurtulduktan sonra topu kaleye gönderdi. Top az farkla üstten auta gitti.

Dakika 14: Tabata’nın pasında Holosko’dan önce davranan kaleci M’Bolhi topa sahip oldu.

Dakika 27: Tabata’nın kısa düşen pasında topu kapan Marquinhos’un ceza alanı dışından yerden şutunda, top auta çıktı.

Dakika 35: Tabata’nın ceza sahasının sağ çaprazında orta-şut karışımı vuruşunda, top yandan auta gitti. Kalan sürede sonuç değişmedi ve ilk yarı golsüz kapandı.

Dakika 48: Nelson'un sol çarprazdan sert vuruşunda kaleci Hakan topu çıkartarak mutlak bir gole izin vermedi.

Dakika 55: Hilbert sağdan daldı, rakibini geçip ortasını yaptı. Nobre'nin kafa vuruşunda kaleciye çarpan top kornere çıktı. Bu pozisyonda kaşı patlayan Nobre, saha kenarında tedavisi yapıldıktan sonra oyun alanına döndü.

Dakika 65: Guti'nin vuruşunda top kalenin üzerinden auta çıktı, Kartal mutlak bir golden oldu.

Dakika 69: Nobre'nin pasında Tabata topla buluştu, topu köşeye gönderdi, kaleci uzandı, parmaklarıyla dokunarak mutlak bir golü çıkardı.

Dakika 81: CSKA Sofya atağında Sheridan'ın vuruşunda top üstten auta gitti.

Dakika 82: Beşiktaş atağında Guti'nin pasında Vidanov topu ceza sahası içinde elle kesmesine rağmen maçın hakemi "devam" kararı verdi, bir dakika sonra Guti'nin vuruşunda top kalecide kaldı.

Dakika 90: Guti topu sağdan ortaladı, Ernst yükseldi, kafayı çaktı, top ağlarla kucaklaştı, Beşiktaş 3 puana uzandı.

HAKAN 33 GÜN SONRA KALEDE

Beşiktaş'ta, CSKA Sofya karşısında kaleyi Cenk'in yerine Hakan korudu. En son 14 Ağustos'ta Bucaspor ile oynanan Spor Toto Süper Lig ilk hafta maçında forma giyen Hakan, tam 33 gün sonra formasına kavuştu.

Ayrıca sakatlığı nedeniyle bu sezon forma şansı bulamayan kaleci Rüştü de yedekler arasında yer aldı. Hakan, Bucaspor maçından sonra ligde ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki 6 karşılaşmada görev yapamamıştı.

KAPALI TRİBÜNDE AFİŞ ŞOV

Siyah-beyazlı taraftarlar maç öncesi kapalı tribünde bezden yapılmış ve üzerinde çeşitli sloganların yer aldığı çok sayıda afiş açtı. Kapalı tribünü adeta bu afişlerle donatan siyah-beyazlılar, maç öncesi ilginç bir görüntü oluşturdular.

2

Haberin Devamı