Spor Ernst'in favorisi Emre

Ernst'in favorisi Emre

Paylaş
Ernst'in favorisi Emre

Beşiktaşlı futbolcu Fabian Ernst, kendi mevkisinde oynayan Türk futbolculardan Fenerbahçeli Emre Belözoğlu'nu beğendiğini söyledi

Futbol Federasyonu’nun Tam Saha Dergisi’nin ocak ayı sayısında röportajı yer alan Ernst, Türk futbolunun bir ön libero sorunu olup olmadığı yönündeki soruya: "Bu pozisyondaki futbolcunun yüksek disiplinli olması gerekir. Belki de sorun bununla ilgilidir.

Çünkü bu mevkideki oyuncunun takımı için riskli olacak hareketlerden kaçınması gerekiyor. Bu da Türk oyuncuların en iyi yaptığı şeylerden bir tanesi değil maalesef... Türk oyuncular genellikle aceleci. Ön libero olarak Emre Belözoğlu’nu beğeniyorum. Kendisi yurt dışında da oynayarak kalitesini ispat etmiş, deneyimli bir oyuncu" yanıtını verdi.

"TÜRKİYE’DE HİÇBİR ŞEYİN ORTASI YOK"

Sezonun başında puanlar kaybettikleri maçlarda kötü oynadıklarını düşünmediğini belirten Ernst, kazanamadıkları için morallerinin bozulduğunu ifade etti. Daha sonra iyi oynayarak kalitelerini ortaya koyduklarını anlatan Beşiktaşlı futbolcu, şunları kaydetti:

"Tabii bu ligde başka iyi takımlar da var. Kendimizi ciddi bir rekabetin içinde bulduk. Ayrıca, Türkiye’de kişi ve takımları çok çabuk yargılıyorlar. Bir şeye ya iyi ya da kötü olarak bakılıyor. Hiçbir şeyin ortası yok gibi.

"MİLLİ TAKIM DEFTERİNİ KAPATTIM"

Almanya Milli Takımı’na çağrılmamasıyla ilgili bir soruya Ernst, "Gerçekten bilmiyorum, ama bu konu da artık benim için çok önemli değil. Milli takımla ilgili bana çok soru soruluyor, ama hiçbir şey olduğu yok. 2006 Dünya Kupası finallerinin kadrosunda yer almadım. Ondan sonra da çağrılmadım.

Milli Takım defterini kapattım. Bir daha da çağrılacağımı zannetmiyorum. Ben de zaten oynamak istemiyorum" diye yanıt verdi. Gelecekle ilgili planı sorulan Beşiktaşlı oyuncu, "Bunu size söyleyemem. Şu anda Beşiktaş’ta mutluyum. 1,5 yıl daha sözleşmem var. Belki de kontratım bitince yenilerim" dedi.

Haberin Devamı