Türkiye (Son Dakika) Erol Büyükburç evinde ölü bulundu

Erol Büyükburç evinde ölü bulundu

Paylaş
Erol Büyükburç evinde ölü bulundu

Türkiye'nin ilk pop starı olarak gösterilen ünlü şarkıcı Erol Büyükburç İstanbul'daki evinde ölü bulundu!

Bir dönem Türk pop müziğine damgasını vuran ünlü şarkıcı Erol Büyükburç, İstanbul'daki evinde ölü bulundu.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, ihbar üzerine sanatçının Beşiktaş Bebek Yokuşu’ndaki evine giden polis ve sağlık ekipleri, 79 yaşındaki Büyükburç’un hayatını kaybettiğini belirledi. Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin sanatçının evindeki incelemeleri sürüyor. Büyükburç’un kesin ölüm nedeninin, incelemelerin ve Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacağı bildirildi.

Erol Büyükburç evinde ölü bulundu

KAPI ÇİLİNGİRLE AÇILDI

Menajerinin kendisinden haber alamadığı ve Erol Büyükburç'un evine gittiği, çalınan kapının açılmaması üzerine çilingir yardımıyla kapının açıldığı belirtiliyor. Büyükburç'un vücudunda herhangi bir darp ve yaralanma izi bulunmadığı belirtildi. Öte yandan Erol Büyükburç'un kalp ve şeker rahatsızlığı olduğu öğrenildi. Büyükburç'un kalbine 4 stent takılıydı.

Haberin Devamı

MENAJERİ: KALP KRİZİ SONUCU VEFAT EDİYOR

Gazetecilere bilgi veren Büyükburç’un menajeri Orman Nuri Yazıcı, “Gece kalp krizi sonucu vefat ediyor. Hepimizin başı sağ olsun. O ölmedi, yaşıyor. Yapacakları, bundan önceki yaptıkları hep beraber onu öldürmeyeceğiz. Çok büyük bir üstattı. Türk popunu kuran bir insandı. Hepimizin başı sağ olsun” diye konuştu. Yazıcı, basın mensuplarının, “Rahatsızlığı var mıydı?” sorusuna ise “Hayır, şekeri vardı” yanıtını verdi. Usta sanatçının kalbinde üç tane stent olduğunu ifade eden Yazıcı, “Dün akşam en son 23.00 sıralarında evine bıraktım. Yarın Bursa’da konseri vardı. Hatay’dan geldik. Provalarını yaptı canlı orkestrasıyla. Yarın konseri vardı. Gayet iyiydi” dedi.

TELEFONA UZANMIŞ AMA ULAŞAMAMIŞ

Erol Büyükburç'un evine çilingir ile giren kapıcı Nurettin Bozdağ, “Yan apartmanın kapıcısı beni aradı. Erol Bey'in kapısını çalıyoruz ama kapıyı açmıyor. Tanıdığın çilingirci varsa çağıralım dedi. Biz de çilingirle eve geldik. Erol Beyin menajeri kapıyı kıralım içeri girelim deyince çilingir kapının göbeğini kırarak içeri girdik. Yatak odasının kapısı da kilitliydi. Onu da çilingir yardımıyla açtık. Erol bey yerde uzanmış halde yatıyordu. Menajeri, Erol Büyükburç'un telefona uzandığını ama ulaşamadığını söyledi" dedi.

Haberin Devamı

İNTİHAR İDDİALARI YALAN

Etiler'deki evinde ölü bulunan Erol Büyükburç'un cenazesi, Beşiktaş Belediyesi'ne ait bir cenaze aracıyla Zincirlikuyu Mezarlıklar Müdürlüğü'ndeki gasilhaneye götürüldü. Büyükburç'un menajeri Osman Nuri Yazıcı, intihar iddialarını kesin bir dille yalanladı. Bu arada, eve gelen Büyükburç'un çalışma arkadaşı Ahu Yıldırım da gözyaşı döktü. Yıldırım, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Büyükburç'un cenazesi evden çıkarılıp cenaze aracına bindirilirken, kızı Evren Erol Büyükburç'un üzgün görüntüsü kameralara yansıdı.

ATİLLA TAŞ'TAN SERT TEPKİ

Türkiye'nin Elvis'i olarak gösterilen Erol Büyükburç'un ölümü sonrası şarkıcı Atillat Taş'tan dikkat çeken bir mesaj geldi. Taş, 'Erol Büyükburç hayatını kaybetmiş hala adamla ilgili saçma sapan espriler. Arkadaşlar ölenler kendilerini savunamaz, onlara kurşun atılmaz!' ifadelerini mikro blog sitesi twitter'dan paylaştı.


Haberin Devamı

Erol Büyükburç'un evinin önündeki ilk görüntüler:

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer28251","28251","201503","28251-272354.jpg","1", "0","Erol Büyükburç'un evinin önündeki ilk görüntüler");

SANATÇI ARKADAŞLARI ANLATTI

Sanatçı Seyyal Taner, Büyükburç'un ölümü sonrası katıldığı canlı yayında şunları söyledi: 'Türkiye'nin ilk pop starı, ilk pop güneşiydi. Batı müziğini Türkiye'ye taşıyan ilk isimler arasındadır. Yaşarken sahip çıkılmadı. O kadar üzgünüm ki hiç bir kelime onun kaybını ifade edemez. Ülkem adına, müzik adına, hepimizin başı sağolsun ' dedi.

SAHNEDE HEP İLKLERE İMZA ATTI

Sanatçı Selçuk Alagöz ise şunları söyledi: Sokakta yürüyemezdi. Konser salonları dolar taşardı. Çok büyük bir değer kaybettik. Kıyafetinden tut da nasıl sahneden ineceğine kadar her şeyi planlayan bir sanatçıydı. Sahnede hep ilklere imza atardı. Susmak bile müziktir derdi. Kalp krizi herhalde diye tahmin ediyorum.

İNGİLİZCE BESTELER YAPARDI

Haberin Devamı

Sezen Cumhur Önal: Kendisi yabancı dilde şarkılar söyler, yabancı dilde besteler yapardı. Yer yüzüne Türk sesinin nefesini yaymış bir sanatçıydı. Beyefendi bir adamdı. İlahi bir parıltıdır müzik. O bu parıltıyı ülkemize taşıdı.

SANATÇI MURAT EVGİN

'Dün akşam birlikteydik. Hiçbir şeyi yoktu'

Sanatçı Büyükburç 1972'de Ankara'da.

Sanatçı Büyükburç, 28 temmuz 2013'te Nasrettin Hoca fıkralarından besteleyerek seslendirdiği "Halim ne olurdu?" adlı albümünü tanıtmıştı.

Büyükburç, eşi Ute Büyükburç ile birlikte 29 Mart 2008'de düzenlenen bir etkinliğe katılmıştı.

EROL BÜYÜKBURÇ KİMDİR?

1936 yılında Adana'da doğan Erol Büyükburç Türk pop müziği şarkılarıyla müzik dünyasın damgasını vurdu. . İlk albümü Sevgi Çiçekleri 1975 yılında müzik marketlerinde yer aldı. 1981 yılnda ise yeni albümü Sen Varsın'ı çıkarttı. Bu albümündeki Sevemem şarkısı ile ün kazandı.

22 Temmuz 1999'da kızı Ajlan Büyükburç'u trafik kazasında kaybetti. 2001 yılında da eşi Emel Büyükburç'u karaciğer yetmezliği sonucu kaybetti.