Gündem Erol Büyükburç'un ölüm nedeni açıklandı

Erol Büyükburç'un ölüm nedeni açıklandı

Paylaş
Erol Büyükburç'un ölüm nedeni açıklandı

Erol Büyükburç'un menajeri Orman Nuri Yazıcı, usta sanatçının kalp krizi sonucu vefat ettiğini söyledi.

İddiaya göre, Erol Büyükburç’a ulaşamayan menajeri Osman Nuri Yazıcı, öğle saatlerinde Bebek Yokuşu Bağ Sokak’taki evine geldi. Zili çalan Yazıcı, Büyükburç’un kapıyı açmaması üzerine çilingir çağırdı. Çilingir yardımıyla içeri girdiklerinde ise usta sanatçının öldüğü belirlendi. Polis ve sağlık ekiplerinin yaptığı incelemelerin ardından Büyükburç’un cenazesi evinden çıkartıldı.

Haberin Devamı

Polis ve vatandaşlar tarafından cenaze aracına taşınan Büyükburç’un naaşı, Zincirlikuyu Mezarlığı Gasilhanesi’ne götürüldü. Cenazenin götürülmesi sırasında dua okuyan Osman Yazıcı ve Büyükburç’un piyanisti, gözyaşlarını tutamadı. Erol Büyükburç’un komşusu Hatice Küçük, “En son Pazar günü gördüm. Çok iyi birisiydi” dedi.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer28261","28261","201503","28261-272500.jpg","1", "0","Erol Büyükburç'un ölüm nedeni açıklandı");

"ÇOK BÜYÜK BİR ÜSTATTI"

Gazetecilere bilgi veren Büyükburç’un menajeri Orman Nuri Yazıcı, “Gece kalp krizi sonucu vefat ediyor. Hepimizin başı sağ olsun. O ölmedi, yaşıyor. Yapacakları, bundan önceki yaptıkları hep beraber onu öldürmeyeceğiz. Çok büyük bir üstattı. Türk popunu kuran bir insandı. Hepimizin başı sağ olsun” diye konuştu. Yazıcı, basın mensuplarının, “Rahatsızlığı var mıydı?” sorusuna ise “Hayır, şekeri vardı” yanıtını verdi. Usta sanatçının kalbinde üç tane stent olduğunu ifade eden Yazıcı, “Dün akşam en son 23.00 sıralarında evine bıraktım. Yarın Bursa’da konseri vardı. Hatay’dan geldik. Provalarını yaptı canlı orkestrasıyla. Yarın konseri vardı. Gayet iyiydi” dedi.

Haberin Devamı

TELEFONA UZANMIŞ AMA ULAŞAMAMIŞ

Erol Büyükburç'un evine çilingir ile giren kapıcı Nurettin Bozdağ, “Yan apartmanın kapıcısı beni aradı. Erol Bey'in kapısını çalıyoruz ama kapıyı açmıyor. Tanıdığın çilingirci varsa çağıralım dedi. Biz de çilingirle eve geldik. Erol Beyin menajeri kapıyı kıralım içeri girelim deyince çilingir kapının göbeğini kırarak içeri girdik. Yatak odasının kapısı da kilitliydi. Onu da çilingir yardımıyla açtık. Erol bey yerde uzanmış halde yatıyordu. Menajeri, Erol Büyükburç'un telefona uzandığını ama ulaşamadığını söyledi" dedi.

İNTİHAR İDDİALARI YALAN

Etiler'deki evinde ölü bulunan Erol Büyükburç'un cenazesi, Beşiktaş Belediyesi'ne ait bir cenaze aracıyla Zincirlikuyu Mezarlıklar Müdürlüğü'ndeki gasilhaneye götürüldü. Büyükburç'un menajeri Osman Nuri Yazıcı, intihar iddialarını kesin bir dille yalanladı. Bu arada, eve gelen Büyükburç'un çalışma arkadaşı Ahu Yıldırım da gözyaşı döktü. Yıldırım, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Büyükburç'un cenazesi evden çıkarılıp cenaze aracına bindirilirken, kızı Evren Erol Büyükburç'un üzgün görüntüsü kameralara yansıdı.

Haberin Devamı