Gündem Ersöz'ün hasta odasına arama!

Ersöz'ün hasta odasına arama!

Paylaş
Ersöz'ün hasta odasına arama!

Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Ersöz'ün hastane odası ve yakınlarının evleri arandı

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün örtülü ödenekte yolsuzluk yaptığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında polis Üsküdar'da Ersöz'ün yakınlarına ait adreslerde arama yaptı. Ersöz'ün, hastanede yatmakta olduğu oda da aranan yerler arasındaydı.

'BİRŞEY OLURSA SORUMLUSU ÖZ'
Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar, müvekkilinin 11 Ocak 2010 günü ifadesinin alındığını, 12 Ocak 2010'da ise tedavi gördüğü hastane odası ve yakınlarına ait 10 adreste arama yapıldığını söyledi. Müvekkilinin 11 ayrı rahatsızlığı bulunduğunu ifade eden Avukat Ali Rıza Dizdar, hastaneye giderek ifade alan savcıların müvekkilinin hayatını tehlikeye soktuğunu, Levent Ersöz'e bir şey olması halinde bunun sorumlusunun Savcı Zekeriya Öz olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Akşam saatlerinde Üsküdar'da bulunan ve Ersöz'ün kayınvalidesinin evinin bulunduğu apartmana gelen polis burada aramaya başladı. Polis aynı saatlerde Ersöz'ün kardeşi Bülent Ersöz'ün eski eşine ait olduğu belirtilen bir emlak şirketinde de arama başlattı. Her iki adrestede eş zamanlı başlatılan aramalar saat 03.10'a kadar devam etti. Polis ekipleri aramalar sonunda bazı belge ve dokümanlara el koydu.

AVUKATI: ÖRTÜLÜ ÖDENEKLE İLGİLİ DEĞİL

Ersöz’ün avukatı Ali Rıza Dizdar, yapılan aramalarla ilgili açıklamada bulundu. Ali Rıza Dizdar, “Örtülü ödenekle ilgili değil. Ergenekon’a delil toplandı. Ergenekon örgütü bilgi ve belgelerin araması ve bulunması, mahkeme kararında bu yazıyor. Ergenekon bilgi ve belgeleri bu yukarıdaki hastanede aranıldı. Almadıkları iki şey var, şu anda cebimde. Bir belge var ki alın diye ısrar ettim ama almadılar. Yarın 09:30’da DGM’de belgeyi hepinize göstereceğim” dedi.

Haberin Devamı

KIZI BİLEKLERİNİ KESTİ

Bu arada, Ersöz'ün kızı Fulya Ersöz de bu arama olaylarından önce intihar girişiminde bulundu.Fulya Ersöz, taksiyle İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne geldi. Bileklerinden kan aktığı görülen Ersöz, basın mensuplarına "Daha önce de intihar ettim. İnsanların şerefleri ve onurları var. Bu insanları ne hale getirdiniz. Yakınlarını ne hale getirdiniz. Zekeriya Öz'den şikayetçiyim." diye bağırarak Levent Ersöz'ün odasının bulunduğu binaya girdi.

Avukat Dizdar, Fulya Ersöz’un sağlık durumu ile ilgili soruya, “Levent Ersöz’ü sormuyorsunuz” diye tepki gösterdi. Levent Ersöz’ün arama esnasındaki halinin sorulması üzerine “Bir Türk generalinin olması gerektiği gibi başı dik” diye yanıtladı.

DHA