Spor Ersun Yanal'ın istifasını Demirkol yorumladı

Ersun Yanal'ın istifasını Demirkol yorumladı

Paylaş
Ersun Yanal'ın istifasını Demirkol yorumladı

Fenerbahçe'de bugün Ersun Yanal bombası patladı. Teknik direktör, flaş bir kararla teknik direktörlük göreviden istifa etti. Dün Aziz Yıldırım'ın yaptığı açıklamalar sonrası Yanal bugün istifa kararı aldı.

Futbol gündemine bomba gibi düşen istifa haberi sonrası herkes yaşananların perde arkasını merak ediyor. Ünlü spor yorumcusu ve Fanatik yazarı Mehmet Demirkol, Ersun Yanal'ın istifasıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Demirkol, şunları yazdı:

Haberin Devamı

ERSUN YANAL NEYİ KABUL ETMEDİ?

İstifaya şaşırdım. E. Yanal'ın yine alttan alacağını düşünüyordum. Ancak demek ki bu sefer baskı dayanılmaz boyuta gelmiş. İstifa kararının F. Niğdelioğlu'nun haberinden sonra kulüpten bir açıklama yapılmamasına bağlı olduğunu düşünüyorum. Ersun Yanal, Aziz Yıldırım'ın net bir şekilde onu istemeyen oyuncuların tarafında yer almasını kabul edememiş olmalı. Ersun Yanal'ın değişik bir disiplin ve sosyal ilişki yöntemi var. Zor bir adam... Doğru bildiklerinden kolay kolay çıkmaz.

AZİZ YILDIRIM YANAL'I ÇOK İYİ TANIYOR

Dolayısıyla Ersun Yanal'ın Aziz Yıldırım gibi bir egoyla yaşayabilmesi çok mümkün görünmüyordu. Geçen bir yılda Yanal zaman zaman alttan alarak bu ilişkiyi götürmeyi başardı. Oyuncularını da disiplin anlayışı ve sistemine ikna etti, şampiyon da oldu. Bugün Yanal, dünkünden farklı birisi değil. Benim daha çok şaşırdığım Aziz Yıldırım'ın Yanal'ı çok iyi tanıyor olmasına rağmen... Bir yıl sonra hâlâ onun yöntemlerini bu kadar ağır bir şekilde sorguluyor olması.

Haberin Devamı

YANAL'IN YAPTIĞI SAYGIN BİR HAREKET

Yıldırım, bugüne kadar Denizli, Löw, Zico, Kocaman her karakterden başarılı olmuş teknik direktörle, hep sorun yaşayarak ayrıldı. Bugün de Yanal'la aynı şey oluyor. Bütün bu isimler yanlış, Aziz Yıldırım doğru olabilir mi? Eğer öyleyse A. Yıldırım nasıl oluyor da, bütün bu isimlerin yanlış olduklarını önceden değerlendirme başarısını gösteremiyor? Bu kadar değerlendirme başarısızlığı bir başkanı zaten başarısız yapmaz mı? Başta da söylediğim gibi, Ersun Yanal'ın bu kez alttan almayıp istifa etmesine şaşırdım. Ama yaptığı saygın bir hareket, buna hiç kuşku yok...