Spor Ertuğrul Sağlam kalıyor

Ertuğrul Sağlam kalıyor

Paylaş
Ertuğrul Sağlam kalıyor

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ile birlikte biri eski toplam 4 yöneticinin tutuklanması üzerine durum değerlendirmesi yapan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Başkan Yazıcı, 2.Başkan Haluk Özkıyıcı ve Genel Müdür Osman Nuri Biçer'in suç işlediklerine inanmıyorum" dedi

Sağlam, bugün yaptığı açıklamada, göreve başladığı tarihten bugüne geçen süreci de değerlendirerek, şunları söyledi: "Biraz gerilere gitmek istiyorum. 2 Ocak 2009 tarihinde Yazıcı yönetimiyle yola çıktık. Birlik ve bütünlüğü kente yayarsak başarılı olacağımızı söyledik. Küme düşme sıkıntısı yaşayan takımı ilk sezon 6. yaptık, ikinci sezon ise bu çıkışın olmayacağı söylendi, ama ekonomik sıkıntının da olduğu o dönemde şampiyon olarak büyük bir başarı elde ettik.

Şampiyonluğun tesadüf olduğunu söyleyenler oldu, onlara da bu sezon üçüncü olarak gereken cevabı verdik. Bu süreçte de büyük sıkıntılar yaşadık, ona rağmen tarihimizdeki en önemli ikinci neticeyi aldık. Son iki senede büyük başarılara imza attık. Bu başarının altında yönetim ile olan uyum yatıyor. Son günlerde bir yargı kararı alındı. Bu karara tabii ki saygılıyız. Ben ikibuçuk senedir bu yönetimle, bu insanlarla çalışıyorum. Bu süre içinde herhangi bir rahatsızlık duysaydım zaten burada olmazdım. Şuna yürekten inanıyorum, Yazıcı, Özkıyıcı ve Biçer'in suç işlediğine inanmıyorum. Suçsuz olduklarına karar verileceğine inanıyorum."

EKİP OLARAK HAREKET EDECEĞİZ

Sağlam, gelişmeler üzerine taraftarların tedirginlik yaşadığını bildiğini de belirterek, "Ancak, taraftarlarımız şunu bilsinler ki, işleri aynı şekilde devam ediyor. Bun Bursa'da ve Bursaspor'da olmaktan çok mutluyum. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Çünkü ben, bir antrenörün en büyük hayali olan şampiyonluğu Bursaspor'da yaşadım. Umarım, tutuklu olan yöneticilerimiz görevlerinin başına dönerler ve süresini uzattığımız mukaveleye göre biz de yola devam ederiz. Bir olumsuzluk yaşanması halinde ise ekip olarak hareket edeceğiz, bunu da herkes böyle bilmeli" diye konuştu.

TEK KURUŞU HEBA ETMEDİK

Bursaspor Genel Sekreteri Recep Bölükbaşı da gelişen olaylarla ilgili olarak yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, Bursaspor Kulübünün, bunca emeğin ardından şampiyon olarak geldiği noktadan bugünkü duruma gelmesinin son derece üzücü olduğunu söyledi. Bölükbaşı "Görev yaptığımız dönemde kulübün tek kuruşu heba edilmemiştir. Vicdanen rahatız. Ancak herkesin bildiği bir şikayet üzerine başlayan hukuki süreç söz konusu. Başkanımız, ikinci başkanımız ve genel müdürümüzün aramıza katılmaları durumunda ilk günkü gibi şevkle göreve devam edeceğiz. Aksi durumda durum değerlendirmesi yapıp karar vereceğiz. Bu arada, henüz iddianame bile düzenlenmeden başkan ve yönetici arkadaşlarımızı suçlu gösteren yayınlara karşı da tüm yasal haklarımızı kullanacağız" dedi.

SUÇSUZ OLDUKLARINA İNANIYORUZ

Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya da tutuklu olan Başkan İbrahim Yazıcı, 2. Başkan Haluk Özkıyıcı ve Genel Müdür Osman Nuri Biçer'in suçsuz olduklarına inandığını belirterek, "Divan Kurulu olarak yönetimin arkasındayız. Onların suçsuz olduklarına inanıyoruz. Tatildeymiş gibi görüyoruz biz onları" ifadesini kullandı.

Emre KOŞAK, Bursa-DHA

2

Haberin Devamı