Türkiye (Son Dakika) Erzincan'da otlardan çıkan yangın köye büyük ölçüde zarar verdi

Erzincan'da otlardan çıkan yangın köye büyük ölçüde zarar verdi

Paylaş
Erzincan'da otlardan çıkan yangın köye büyük ölçüde zarar verdi

Erzincan Çayırlı ilçesine bağlı bir köyde çıkan yangında, 5 kişi dumandan etkilendi. Alevlerin sardığı 9 ev ile 7 ahırdan bazıları tamamen yandı

Erzincan’ın Çayırlı ilçesine bağlı Yazıkkaya köyünde çıkan yangında, dumandan etkilenen 5 kişi tedavi altına alındı. Yazıkkaya köyünde, çevredeki kuru otların henüz belirlenemeyen sebeple tutuşmasıyla yangın çıktı. Kısa sürede diğer kuru otlara sıçrayarak genişleyen yangın, söz konusu alanda birbirine yakın olan ev ile ahırlara sirayet etti.




5 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ


Köylülerin müdahalesine rağmen kontrol altına alınamayan yangının söndürülmesi için olay yerine, Çayırlı Belediyesinin yanı sıra çevredeki belde belediyelere bağlı itfaiye ekipleri de sevk edildi. Evlerden bir kısmı tamamen yandı Köylülerin de yardımıyla söndürülen yangında, bazıları tamamen kullanılamaz hale gelen, bir kısmının ise çatısı zarar gören 9 ev ile 7 ahırda hasar oluştu.

Söndürme çalışmaları sırasında 5 kişi dumandan etkilendi. Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy da olay yerine giderek köylülere "geçmiş olsun" dileğinde bulundu. Vali Arslantaş, incelemeler sonrası yaptığı açıklamada, yangının tamamen kontrol altına alındığını belirtti.

Olayda, dumandan etkilenen 5 vatandaşın tedavi altına alındığına işaret eden Arslantaş, "Evi yanan vatandaşlarımız için köyde çadır kurulmaya başlandı. Hasar tespit çalışmaları devam etmektedir." dedi.

Haberin Devamı