Siyaset Erzincan'ın önemli özelliği farklılıkların birbirine olan saygısı
Paylaş
Erzincan'ın önemli özelliği farklılıkların birbirine olan saygısı

Cumhurbaşkanı Gül, "Erzincan'ın en önemli özelliği hoşgörü, farklılıkların birbirine saygısıdır. Bu Türkiye için de semboldür" dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erzincan Belediye Başkanlığını ziyaret ederek, Belediye Başkanı Yüksel Çakır'dan kente ilişkin bilgi aldı. Gül'e ziyaretinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım eşlik etti.

Haberin Devamı

Çakır'ın Erzincan'ı çok güzel özetlediğini belirten Gül, Erzincan'ın tarihten gelen değerleri bir arada toplayan ülkenin en müstesna illerinden biri olduğunu vurguladı.

Geçmişte yaptığı ziyaretlerdeki resimlerine baktığını, kendisinin de beledeyi başkanının da değiştiğini ifade eden Gül, geçen sürede Erzincan'ın da çok değiştiğini, mamur hale geldiğini ve kendini toparladığını dile getirdi.

Gül, "İmar faaliyetleri, yaptıkları, kendi iç yasaları, düzenlemeler... Bundan, Erzincan Türkiye'nin imar açısından da en müstesna bir yerdir. Tabii afetlerden çok büyük zarar görmüştür ama bunun getirdiği fırsatı da en iyi şekilde değerlendirmiştir ve düzgün bir şehircilik yapısı vardır. Bu şehrin güzel yapısını bozmamak gerekiyor. Daha da güzelleştirmek devam ettirmek belediyelerin muhakkak ki en önemli politikaları olması gerekir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin artık her tarafı yaşanılabilir yerdir. Her tarafında havaalanları vardır. En güzel gelişmiş hastaneler ve üniversiteler vardır. Dolayısıyla bir insanın yaşayabilmesi için, yerleşebilmesi için ne gerekiyorsa bunların hepsi Erzincan'da da vardır. Buranın müstesnalığı çok katlı binaların olmadığı, gayet ferah bir şehir olmasıdır. Bu ferahlığını aman muhafaza edin. Daha da güzelleştirin ve insanlar hem şehirleri ile övünsünler hem de başkaları gelip buraya yerleşsin. Nüfusunuz daha büyüsün. Bu nüfuslar az bu şehirlere. Daha da gelişsin, daha da büyüsün. Ve şehrinizin belediyenizin ellerinde en güzel hale gelsin."

Erzincan'da olmaktan memnuniyet duyduğunu kaydeden Gül, Erzincan'ın en önemli özelliğinin buradaki tolerans, hoşgörü, farklılıkların birbirine saygısı olduğuna vurguladı. Bunun tarihten beri böyle olduğunu belirten Gül, "O açıdan bu Türkiye için de çok semboldür gerçekten" diye konuştu.

Gül, hoşgörünün, dayanışmanın, kardeşliğin cesaretle ortaya konulması dolayısıyla şükranlarını sundu.

Cumhurbaşkanı Gül, belediye başkanlığının ardından Erzincan Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesini ziyaret etti. Gül'ün ziyareti basına kapalı gerçekleşti.

Haberin Devamı