Gündem Erzurum -22 derece

Erzurum -22 derece

Paylaş
Erzurum -22 derece

Erzurum -22 derece

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yoğun kar yağışının ardından Sibirya soğukları etkili olmaya başladı. Erzurum'da dün gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 22 derece olarak ölçüldü.

Haberin Devamı

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar kalınlığı Ağrı’da 46, Erzurum’da 20, Ardahan’da 17, Kars’ta 9, Iğdır’da 3, Palandöken ve Sarıkamış kayak merkezlerinde ise 160 santimi buldu. Kar yağışının durmasıyla birlikte baş gösteren Sibirya soğukları özellikle gece hayatı olumsuz etkiledi. Gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum’da 22, Kars ve Ağrı’da 10, Ardahan’da 9, Erzincan’da 5, Muş’ta 4 derece olarak ölçüldü.

Karayolları Bölge Müdürlüğü, Karayazı- Elmalıdere ve Karayazı- Göksu yollarının ulaşıma kapalı olduğunu belirtti. İl Özel İdare Müdürlüklerinden alınan bilgiye göre, Erzurum’da 406, Kars’ta 163, Ağrı’da 150, Ardahan’da 72, Iğdır’da 62, Muş’ta 8 olmak üzere toplam 861 köy yolu kardan ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdare ekipleri, yolları kardan temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Haberin Devamı

Nursime ÖZONUR/ERZURUM, (DHA)